Detalji hapšenja popa i veroučitelja: JEDAN SE OBLAČI KAO ŽENA, DRUGI ČESTO "PUTOVAO" U ALBANIJU

Autor: Telegraf

Hronika

01.03.2018

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sveštenik Milan Jordović (41) i veroučitelj Zoran Marinković (43) uhapšeni su u Mrčajevcima sa tovarom od 27 kilograma droge.

RepublikaFoto: eparhija-zicka.rs
U selu kažu da je Jordović bio sveštenik za primer

Policija je sinoć prilikom kontrole putničkog vozila marke "pasat" užičkih registarskih oznaka, u prepravljenom bunkeru u vozilu, pronašla drogu upakovanu u 52 paketa za koju se sumnja da je skank, saznaje "Blic".

Policajci su navodno pozvali u pomoć koleginicu iz MUP-a kako bi pretresla veroučitelja jer su mislili da je Marinković žensko. Naime, Marinković koji je do pre nekoliko godina radio kao veroučitelj u Osnovnoj školi "Petar Leković", prilikom hapšenja nosio je žensku odeću.

- Od detinjstva je voleo da nosi žensku garderobu, zbog oblačenja smo ga zvali Majkl Džekson. Do pre 15-20  godina radio je kao zvonar u crkvi. Sada, koliko znam, bez zaposlenja, peva u crkvenom horu - priča jedan Požežanin koga je iznenadilo ovo hapšenje.

Drugi uhapšeni - sveštenik Milan Jordović živi sa porodicom u selu Radovci gde je i rođen. Otac je jednog dečaka, a ima i zasad malina.

Jedan od Jordovićevih parohijana povezao je ovo hapšenje sa pričom koju je čuo.

- Kazao mi je da često putuje u Albaniju i da obilazi tamošnje pravoslavne manastire, da je fasciniran tim svetinjama i da u njima pronalazi duhovni mir - kaže ovaj Požežanin.

RepublikaFoto: pixabay.com

Mnogi meštani ne veruju u Jordovićevu umešanost i misle da je u pitanju podmetačina jer je 2011. sa službom u prilikama kod Ivanjice bio počasni član crkvenog suda Eparhije žičke koji je jednog meštanina iz Loznice kod Čačka isključio iz crkve. Izopšten je iz SPC jer je na svom imanju, po stavu suda, primio odbegle monahe Eparhije raško-prizrenske i oformio monašku zajednicu bez blagoslova episkopa žičkog i odlazio na bogosluženja kod ražalovanog episkopa Artemija.

Osim toga, mnogi kažu da je Jordović sveštenik za primer, ugledan, porodičan i autoritativan među sveštenicima.

Po nalogu višeg javnog tužioca u Čačku, i jednom i drugom je određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Požežani će, uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti privedeni nadležnom tužiocu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Ne la

01.03.2018 10:37

Pa gde će vam duša izrodi.Pa zar našu decu da trujete?! Ovo je došlo zadnje vreme.Umesto da ljubimo Hrista mi smo otišli opet u mnogo bozce.Nema ništa sveto osim Isusa Hristosa,svetog duha,i gospoda.1 i 2 božija zapovest to kazu.Neće se moliti tkz. S.Sava,Nikola ,Luka,za vas i neće vam pomoći. Isus je umro da bi mi mogli da ispovedamo grehe da direktno se obraćamo svetom trojstva pa sto man crkva menja S.Pismo i nece svoja pravila.ja to neću. Moj svetitel je sveto trojstvo ostalo je ništa.