SRPSKI OFICIRI PILOTIRALI ZA NARKO-KARTEL

Autor:

Hronika

22.02.2018

20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španska policija uhapsila je dvojicu Srbina koji su za jedan narko-kartel helikopterima prevozili drogu iz Maroka u Španiju! U pitanju su dva bivša vojna pilota, koji su bili stručnjaci za noćne letove, bez svetla i na maloj visini!

RepublikaFoto: youtube.com/guardiacivil
Tekst potpisaUpravljali helikopterom bez svetla i nisko

Bez dosijea

- Civilna garda u Sevilji uhapsila je 18 osumnjičenih pripadnika jedne "moćne kriminalne organizacije", koja se bavila švercom hašiša iz Maroka u Španiji vazdušnim putem koristeći dva helikoptera. Među uhapšenima su vođa ovog klana marokanski državljanin koji je živeo u elitnom delu španskog letovališta Marbelja i dva srpska državljanina koja su pilotirala helikopterima. Od njih su oduzeta tri automobila, brojni mobilni telefoni, instrumenti za letenje, mašina za brojanje, kao i nakit, satovi velike vrednosti i 18.000 evra u gotovini. Niko od uhapšenih u policiji nije imao dosije niti su ranije imali problem sa zakonom - navode španski mediji.

 Jedan od srpskih pilota star je 60 godina i živeo je u Švajcarskoj

RepublikaFoto: youtube.com/guardiacivil

Akcija je trajala nekoliko meseci, a započela je prošle godine, kada je policija dobila dojavu da se na jednoj farmi na planinama u Malagi nalazi sakriven helikopter bolkov 105.

- Ubrzo je utvrđeno da se radi o jednoj od najvažnijih kriminalnih organizacija koja deluje u Španiji i koja se specijalizovala za upotrebu letelica za šverc droge. Nakon što je policija zaplenila ovaj helikopter, ovaj narko-klan je u Nemačkoj nabavio sličan helikopter koji je ilegalnim kanalima ušao u Španiji. Međutim, i on je presretnut 9. decembra 2017. tokom svog narko-leta iz Sevilje u Maroko - navodi mediji.

RepublikaFoto: youtube.com/guardiacivil

Naime, agenti su primetili da helikopter leti veoma nisko i bez svetla, pa je aktiviran specijalni uređaj za njegovo lociranje. Helikopter je napokon presretnut kada je sleteo u jednom selu u Andaluziji.

18 članovi broji organizacija čiji je vođa Marokanac iz Marbelje

- Tada su zatečena tri člana organizacije, među kojima je i pilot 60-godišnji državljanin Srbije, koji je živeo u Švajcarskoj i koji je imao veliko iskustvo u noćnim letovima i jedan je od najodgovornijih u grupi - navode Španci.

Pretresi

Policija tada nije pronašla drogu, koju je posada najverovatnije izbacila tokom leta u more kod Gibraltara, kada je posumnjala da je razotkrivena. Na farmi je pronađen kamion za prevoz helikoptera, kao i različiti instrumenti koje piloti koriste za obavljanje noćnih letova. Prateći tragove do kojih u došli presretanjem helikoptera, policija je pretresla četiri kuće u provincijama Malaga i Sevilja i jedan brod u Osuni, gde je ta organizacija krila helikopter pre nego što je prebačen u planine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading