Dečak pre samoubistva poljubio strica i rekao da ide kod komšije

Autor: blic.rs

Hronika

18.02.2018

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ništa nam nije govorilo da će se ubiti. Bio je veselo, normalno dete", kažu članovi porodice dečaka U.D. (9) koji se u subotu uveče obesio u šupi, u naselju Skela u Obrenovcu.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Šupa u kojoj je pronađen dečak

Posle višesatne potrage celog komšiluka po mrklom mraku, devetogodišnjeg U.D. sused je pronašao u šupi iza porodične kuće dečaka. Mališan je subotu proveo kao i svaku drugu, ali je po sumraku uzeo kanap za bale sena i okončao svoj život.

Skela, već razuđeno naselje, zbog ove tragedije kao da je progutalo sebe i nestalo. Svega dve domaćice stoje kraj ograde i posle svake izgovorene rečenice naizmence prekrivaju usta.

- Taj dan je bio normalan i ništa nama nije govorio. Bio je poslušno dete. Igrao se, skupljao ovde gvožđe. Voleo da radi bilo šta, pomaže oko stoke, ma samo da ne sedi kod kuće. Voleo je svakog, sa svima bi se sit ispričao - kaže neutešna strina Bojana, a njegovi baka i deka sa kojima je živeo, nemaju više ni glasa.

- Ja sam vodila svog sina na šišanje i pitao me da li može sa nama. Odgovorila sam mu: "Ne možeš, nije bila čičina plata, nemam dovoljno, imam samo batu da ošišam”, on je samo klimnuo glavom i rekao: "Aha, dobro." Ušao je u kuću, a ja sam otišla. Kada sam se vratila, bio je u dvorištu, kod kuće, ali ja ga više nisam videla. Rekli su mi da je oko 19 sati ušao u kuću poljubio čiču svog, poljubio tu jednog drugara i rekao babi da ide kod komšije da gleda televiziju i da se igra sa drugaricom. Posle će, kako je rekao, da ide kod drugog komšije, pa stiže kući, a to bi bilo najkasnije do 21 sat, bio je veoma plašljiv - kaže Bojana.

Telo mališana je odneto na obdukciju, u toku je istraga.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading