HRVATSKI HULIGAN UBIO MARKA NIKOLIĆA?!

Autor:

Hronika

14.02.2018

06:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je 30. decembra prošle godine u ćeliji Okružnog zatvora skončao Marko Nikolić (43), Monstrum iz Rakovice, i dalje je misterija po mišljenju advokata Borivoja Borovića.

RepublikaFoto: pixabay.com/facebook.com/Maja Djordjevic
Marko Nikolić se isekao u zatvoru

On sumnja da se Nikolić sam ubio, kako glasi zvanična verzija, zbog čega je podneo krivičnu prijavu protiv NN osobe zbog ubistva. Najveća sumnja pada na Hrvoja Bakovića, jednog od hrvatskih huligana, koji je uhapšen posle nereda na večitom derbiju, a koji je delio ćeliju sa Nikolićem!

Nelogičnosti

- Ima mnogo kontradiktornosti i nedoslednosti u zvaničnoj verziji smrti Nikolića. On je polomio ogledalo i parčetom stakla prvo sebi prerezao vrat, a potom navodno napao i povredio zatvorenika koji je bio sa njim u ćeliji. To je teško izvodljivo s obzirom na povrede od kojih je preminuo. Takođe bi trebalo u obzir uzeti visinu ogledala i visinu pokojnog Nikolića, jer je fizički teško izvodljivo da je on uspeo da razbije to ogledalo - kaže advokat Borović, kojeg su unajmili Nikolićevi roditelji.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Borivoje Borović

U trenutku smrti sa Nikolićem u ćeliji je bilo osam njegovih cimera. Kako su tada pisali mediji, upravo se Hrvoje Baković uhvatio u koštac sa Nikolićem i sprečio ga da napadne druge pritvorenike, pre nego što se ubio. Razloga koji ulivaju sumnju u ovu verziju ima još mnogo, kaže advokat Borović.

U trenutku smrti oko Nikolića je bilo osam pritvorenika, a upravo se Hrvoje Baković uhvatio u koštac sa njim

- Nisu saslušani zatvorski čuvari, a izjave osam drugih pritvorenika koji su se u to vreme nalazili u ćeliji su protivrečna i kontradiktorna. Njih sve bi trebalo nadležno Tužilaštvo ponovo da ispita i ustanovi ili otkloni sumnju da je u pitanju zločin. Trebalo bi uzeti i biološke tragove sa razbijenog ogledala da bi se videlo da li ga je uopšte Nikolić razbio. Bez obzira na težinu njegovog zločina za koji je bio optužen i on je imao pravo na pošteno i fer suđenje - kaže advokat.

RepublikaFoto: Starsport
Planirali pokolj na derbiju: Hrvatski huligani

Pretnje smrću

On kaže i da je samo vreme samoubistva neuobičajeno jer se Nikolić na samoubistvo odlučio pred početak suđenja.

- On je imao veliku želju da kaže svoju istinu i da to drugi čuju. Takođe se svom ocu požalio da drugi pritvorenici prete da će ga ubiti - nabraja Borović razloge za sumnju u zvaničnu verziju.

Jedan od propusta uprave koju navodi advokat je i to što su kod Nikolića pronađeni lekovi koji su mu prepisani. U pitanju su sredstva za smirenje, koje on, iako je trebalo, nije pio, a to niko nije proveravao.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading