DAJTE ČOVEKU OSKARA! Srbin na spektakularan način pobegao iz austrijskog zatvora

Autor: alo.rs, Republika

Hronika

08.02.2018

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bekstvo zatvorenika poreklom iz Srbije iz bolnice u Šerdingu bilo je toliko spektakularno da su mu mediji u Austriji posvetili veliku pažnju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Robijaš (43), jednoglasni su austrijski mediji u oceni, osim karijere u vodama kriminala mogao je slobodno da ide i u glumce, jer je "za Oskar odigrao ulogu koja mu je pomogla da pobegne iz zatvora"!

Državljanin Srbije bio je u zatvoru nakon što je osuđen zbog prevare, a kaznu je trebalo da služi do decembra 2019. godine.

Režirana tuča

Međutim, očigledno mu se nije dopadalo u zatvoru Suben, pa je rešio da pobegne.

U subotu uveče, kako pišu austrijski mediji, on je isprovocirao tuču sa cimerima sa kojima je delio ćeliju i tom prilikom je zadobio povrede.

Nakon što je pobegao, učesnici tuče su rekli policijskim inspektorima da je Srbin najverovatnije sam sebe povredio!

- Nakon tuče, državljanin Srbije je prebačen u bolnicu u Šerding, gde ga je u nedelju posetila porodica. Tada mu je 26-godišnji sin neprimećeno predao mobilni telefon preko kojeg su kasnije dogovorili detalje bekstva - preneli su austrijski mediji reči izvora iz istrage.

Najzad, u ponedeljak je zatvorenik iz Srbije počeo da realizuje svoj plan. U popodnevnim časovima počeo je u sobi da povraća, toliko puta da je čitava bolnička soba do te mere smrdela da se čuvar, mekog srca, sažalio i otvorio prozor da bi u sobu ušao svež vazduh.

Čekao pravi momenat

- Zatvorenik je, očigledno, čekao upravo taj momenat. Skočio je na radijator ispod prozora, a onda iskočio kroz prozor sa drugog sprata bolnice! Ispred bolnice ga je čekao sin u kolima i obojica su uspela da pobegnu pre nego što je reagovalo obezbeđenje - kazao je za austrijske medije sagovornik iz istrage.

Samo 20 kilometara od mesta bekstva, austrijska policija je zaustavila vozilo u kojem je bio sin osuđenog državljanina Srbije, ali u njemu nije bilo i odbeglog zatvorenika.

Protiv sina je podneta prijava za pružanje pomoći prilikom bekstva i za to mu preti kazna od dve godine zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading