POKRENUTA ISTRAGA: MUP i Tužilaštvo otkrivaju ko stoji iza naloga "Droga Srbija"

Autor: Tanjug

Hronika

01.02.2018

23:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Instagram nalog "Droga Srbija" na kojem su objavljene slike sa opojnim drogama i tinejdžera koji ih konzumiraju istražuju posebno tužilaštvo i odeljenje MUP-a za visokotehnološki kriminal, piše beogradska štampa.

RepublikaFoto: facebook.com/speedy maestro
Ovo su samo neke od fotografija sa spornog naloga

U MUP-u kažu da policija intenzivno radi na identifikacija osoba sa fotografija kao i administratora ovog naloga na Instagramu.

- Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal je zajedno sa Odeljenjem za VTK Sluzbe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije odmah po saznanju da navedena grupa na društvenoj mreži Instagram postoji, a koje je postojalo pre medijskog interesvoanja, preduzelo dokazne radnje radi utvrđivanja identiteta mogućih izvršilaca određenih krivičnih dela - navode iz tužilaštva, piše Blic.

Sumnja se i da osobe koje stoje iza ovog profila mogu da budu i dileri koji su mladima distribuirali drogu, ali i da su ih naveli na korišćenje.

Kako saznaje list, postoji mogućnost da iza profila stoje osobe koje uopšte ne žive u Srbiji pa tužilaštvo tokom dokaznih radnji računa na međunarodnu pravnu pomoć.


Kako navodi list, sporne fotografije sa nedozvoljenim supstancama u kojima uživaju deca objavljivane su osam dana, a zatim je profil ugašen.

Kako navodi "Politika", policija je preduzela konkretne mere i već je došla do nekih podataka, ali za sada ne može da ih saopsti javnosti da ne bi ugrozila dalji tok istrage, navode u MUP-u.

Na fotografijama na društvenoj mreži prikazana su deca sa marihuanom, kokainom, LSD tabletama u školi kao i ispred policijskih automobila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading