Lupao je rukama u staklo i vikao: UPOMOĆ!

Autor:

Hronika

01.02.2018

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan Subošić (17) poginuo je u sredu uveče kada je automobil u kojem se nalazio sa Milicom L. (17) sleteo u Dunav kod Vinče. Tragedija se dogodila oko 22.40, a devojka je, na sreću, uspela da se spase i izvuče iz automobila koji je tonuo.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Fotografija slupanog auta

Auto bio zaključan

Milan i Milica su kobne večeri sedeli u automobilu folksvagen polo, koji je bio parkiran na zemljanom putu pored Dunava. Mladić koji je vozio sestrin auto prepustio je drugarici volan da bi probala da vozi, pošto je nedavno krenula na obuku.

Ipak, Milica je umesto u rikverc ubacila u prvu brzinu i automobil je krenuo u vodu.

Samo pola sata pre tragedije Milica L. (17) objavila fotografiju sa Milanom

- Samo sam u jednom trenutku video da farovi uleću u reku. Devojka je već bila u vodi, uspeo sam da je izvučem na površinu, ali se ona sve vreme vraćala i vikala: "Pomozite, drug mi je u vodi, izvucite ga." Kada sam došao, taj dečko je već bio prešao sa suvozačevog na zadnje sedište, pošto je prednji deo bio u vodi.

Nesrećni mladić učio je drugaricu da vozi, ali je ona umesto u rikverc ubacila u prvu i dala gas

Pokušavao je da otvori vrata gepeka, lupao rukama u staklo i vikao: "Upomoć, pomozite mi." Bilo je stravično - potreseno priča Marko iz Kaluđerice, očevidac ove tragedije.

On dodaje da se sajla jednog broda zakačila za brisač i zaglavila, pa ni gepek nije mogao da se otvori!

Milan Subošić (17) poginuo u sredu uveče kada je auto u kojem je bio sa Milicom L. (17) sleteo u Dunav

- Ja sam pokušavao sve dok nisu dva čoveka došla s čamcem i rekla mi: "Pomeri se, mali, mi ćemo", što sam i uradio. Oni su razbili prozor i tada je voda ušla unutra i automobil je bukvalno za sekund potonuo - kaže Marko i dodaje da je bilo jako potresno i da je devojka sve vreme plakala i govorila: "Ubila sam druga, ubiću se i ja."

Nešto kasnije na lice mesta su stigli i ronioci i izvukli telo mladića iz Dunava. Kada je izvučen automobil, utvrđeno je da su sva vrata sa suvozačeve strane, kao i gepek, bili zaključani.

RepublikaFoto: instagram
Molio za pomoć, ali bez uspeha

Trenirao fudbal

Kako saznajemo, nesrećni mladić i devojka su bili najbolji prijatelji i družili su se godinama. Milan je bio sportista i trenirao je fudbal u FK Crvena zvezda Mali Mokri Lug. Upisao je Drugu ekonomsku školu, kao i Milica, ali se ona kasnije prebacila u drugu. Samo pola sata pre tragedije ona je na Instagram nalogu objavila fotografiju sa Milanom. "Najjači prijatelj, navalite devojčice", napisala je ona ispod fotografije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading