ISTRAGA NA TRAGU MOTIVA ZLOČINA U BORČI: Zoran je ubio Jelenu zbog Jane?!

Autor: informer.rs, Republika

Hronika

01.02.2018

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inspektori koji rade na istrazi ubistva ubeđeni su da je Zoran počinio zločin kada mu je Jelena rekla da će se razvesti i odvesti ćerku sa sobom.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ/youtube.com
Žrtva i osumnjičeni: Jelena i Zoran Marjanović

Inspektori koji istražuju ubistvo Jelene Marjanović 2. aprila 2016. na nasipu u Borči uvereni su da ju je muž Zoran nasmrt pretukao jer je htela da ga ostavi i da odvede sa sobom njihovu ćerku Janu (6)! Ovo je, po njima, pravi motiv zločina o kom već 22 meseca priča cela Srbija!

Kriza u braku

Prema rečima izvora iz istrage, inspektori su razgovarali sa svim rođacima i prijateljima ubijene pevačice, i više njih je posvedočilo da je Jelenin i Zoranov brak u poslednjih nekoliko meseci pre zločina bio u ozbiljnoj krizi.

- Jelenini prijatelji i rođaci ispričali su da je Zoran bio veoma posesivan i retko ju je puštao da ide negde sama. Proveravao joj je kontakte, držao ju je pod strogom kontrolom. Istovremeno, tvrdili su i da se Jelena osećala kao Pepeljuga u kući Marjanovića. Čistila je i kuvala za sve ukućane, a istovremeno je i zarađivala pevanjem. Na sve to, Zoran je često kritikovao i nipodištavao Jelenu i vređao ju je pred drugima - priča izvor.

Prema rečima svedoka, Jeleni je pre ubistva pukao film i najverovatnije je i saopštila Zoranu da želi da ga ostavi da odvede Janu sa sobom.

- S obzirom na to koliko je Zoran posesivan, to bi ga sigurno razbesnelo. On bi možda i pustio Jelenu da ide, ali nikad ne bi dozvolio da Jana ode s njom. U prilog tome ide i činjenica da je Zoran zadržao starateljstvo nad sinom i posle raspada prvog braka - kazao je naš sagovornik.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Jana i Jelena Marjanović

Da je Jelena ozbiljno razmišljala o razvodu, indirektno je potvrdila i njena sestra od tetke Teodora Krsmanović, dok je u oktobru svedočila u Višem tužilaštvu.

Psihičko nasilje

- Ona je trpela psihičko nasilje u kući Marjanovića... Pred njeno ubistvo smo se čak i posvađale jer sam joj rekla da ne treba da trpi sve to. Stalno se svađala sa Zoranovim roditeljima Vladimirom i Zoricom... Zoran ju je, recimo, i noću terao da vežba.

Govorio joj je: "Debela si! Idi trči, vozi bicikl i rolere". Poslednji put sam u njihovoj kući bila posle Janinog rođendana 5. februara 2016, tačnije dva meseca pre Jeleninog ubistva. Tada sam lično čula kada je Zoran kritikovao Jelenu. U studiju smo Jelena, Zoran, jedna pevačica Milica i ja gledali neku emisiju u kojoj je nastupala Jelena. Zoran je pred nama kritikovao Jelenu, govoreći joj: "Pogledaj na šta ličiš! Debela si! Izgledaš kao neka tetka!" - izjavila je Teodora.

Posebno je interesantna i činjenica da je ubica, nakon krvavog pira na nasipu, skinuo burmu sa mrtve Jelene. To je, po mišljenju inspektora, samo još jedan pokazatelj da su bračni problemi glavni motiv zločina. Burma nikad nije nađena.

Pored toga, tokom istrage mnogi kriminolozi, advokati, psiholozi, veštaci i policijski eksperti tvrdili su da je Jelenino ubistvo najverovatnije učinjeno iz strasti ili ljubomore.

Ubistvo iz strasti

Kriminolog Zlatko Nikolić od prvog dana istrage tvrdio je da je Jelena ubijena iz strasti i da ubica može samo da bude muž Zoran ili eventualno ljubavnik.

- Čim ubica svojoj žrtvi zada više od tri udarca, odmah treba računati na to da je gajio veoma jake emocije prema njoj. Ovo ubistvo je od prvog trena nosilo pečat zločina iz strasti i samo je trebalo naći čvrste dokaze kojima bi se to potkrepilo. To je mogao da učini ili muž ili neki ljubavnik, ako ga je bilo - izjavio je Nikolić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading