OTROV U VRŠCU: Izlivene opasne hemikalije iza fabrike!

Autor:

Hronika

30.01.2018

08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na otvorenom i neograđenom prostoru iza fabrike "Hemija-Briksol" u Vršcu, odmah uz put koji vodi do prečistača otpadnih voda, razbacano je nekoliko tona kućne hemije iz njihovog asortimana kojoj je odavno istekao rok trajanja. Neke hemikalije sa oznakom opasnosti čak su se, usled ljudskog nemara, izlile i kontaminirale zemljište.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ekološki incident!

Tako je u ovom gradu pronađen još jedan otpad sa opasnim hemikalijama.

Sada crvena tečnost neprijatnog mirisa, koja štipa za oči i nos već sa razdaljine od desetak metara, pre nekoliko meseci, je prosuta iz metalne buradi i isto toliko dugo predstavlja ekološki problem kojim se niko nije ozbiljno bavio. Oni su po hitnom postupku naložili "Hemiji-Briksol" da otpad ukloni u roku od mesec dana, a da do tada angažuje obezbeđenje i nebezbedno smetlište ogradi, što su i učinili. Dvoje radnika privatne firme iz Beograda od petka danonoćno nadgledaju objekat, pišu "Večernje novosti".

S druge strane, vlasnici otpada se "brane" da su pre mnogo godina pune ambalaže kućne hemije ostavili unutar svog proizvodnog pogona koji više nije bio u funkciji, ali da su hemikalije ostale "bez krova" zbog sakupljača sekundarnih sirovina, koji su natenane čerupali taj objekat.

RepublikaFoto: pixabay.com
Hemikalije kojima je istekao rok trajanja!

U međuvremenu, neko je pokušao da ublaži neprijatan miris sa smetlišta prekrivanjem izlivene hemikalije ostacima staklene vune, ali time problem nije rešen. Zato lokalna ekološka udruženja zahtevaju da se ispita zemljište oko objekta, kao i da se pronađu i kazne krivci za izazivanje ove ekološke bombe.

U BLIZINI I DRUGI OTPAD

Opasni otpad firme "Hemija-Briksol" udaljen je svega stotinak metara od nebezbednog magacina, u kom je firma "Briksol d.o.o." Novi Sad na neadekvatan način ostavila pet tona hemijskog otpada, upakovanog u najlonske džakove. I taj objekat je pre desetak dana, posle naše intervencije, ograđen i označen, dok je vlasniku takođe dat rok od mesec dana da ukloni otpad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading