Devojčica (17) sekla žiletom vrat!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maloletna A. Č. (17) pokušala je da se ubije u porodičnoj kući u Čantaviru kod Subotice. Kako Srpski telegraf saznaje, devojčica se isekla žiletom po vratu, nakon čega je prevezena u bolnicu u Suboticu. Zasad nije utvrđeno zbog čega je maloletnica digla ruku na sebe.

Foto: Sprski telegraf
Foto: Ilustracija

Oporavlja se

- Sve se odigralo u nedelju oko 17 sati. Devojčica je iz nepoznatih razloga zgrabila žilet i povredila se. Krvarila je, a njeni najmiliji su odmah alarmirali Hitnu pomoć. A. Č. je zbrinuta u bolnici, gde se uspešno oporavlja. Na sreću, najverovatnije je reč o površinskim povredama - kaže sagovornik Srpskog telegrafa iz istrage.

Prema njegovim rečima, zasad nije utvrđeno šta je nateralo maloletnicu da se iseče po vratu.

- Moguće je da je pokušala da se ubije zbog ljubavi, loših ocena, ali i nekih drugih problema. Nijedna mogućnost se ne isključuje. Daljom istragom ovaj slučaj će biti rasvetljen - dodaje naš izvor.

U poslednje vreme, neretko se dešava da maloletnici širom Srbije dignu ruku na sebe. Nažalost, pojedinu decu lekari ne uspeju da spase. Psiholog Zoran Musterović objašnjava da je uglavnom reč o maloletnicima koji boluju od depresije i koji se zbog nestabilnog perioda razvoja i nedostatka podrške u određenoj situaciji odlučuju na ovakav korak.

Osetljivi u pubertetu

- Deca u pubertetu su jako osetljiva i promenljivog raspoloženja. Zbog toga im se treba posebno posvetiti i prići im sa dosta pažnje ako se nađu u nekom problemu - kaže Musterović.

Kad je reč o rešavanju problema, psiholog naglašava da su roditelji ti koji prvi treba da pruže podršku i stanu uz svoje dete.

- Potrebno je odmah reagovati jer su maloletnici podložni uticajima i prava reč u pravo vreme može da ih odgovori od suicidne namere - dodaje Musterović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading