DOLIJAO LAŽNI POP IZ KRAGUJEVCA: Godinama varao SPC, VBA, MUP, EVO KAKO JE OTKRIVEN

Autor: Republika

Hronika

26.01.2018

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milorad Radovanović (35) uhapšen jer se više od 10 godina predstavljao kao revizor SPC i zaposlen u VBA i MUP, u njegovu priču poverovale najviše starešine u Crkvi i MUP.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sumnja se da se Milorad sveštenicima Eparhije šumadijske i SPC, kao i građanima godinama predstavljao kao radnik Vojnobezbednosne agencije i Ministarstva unutrašnjih poslova, dok se policijskim službenicima predstavljao kao revizor Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve!

- Milorad je ubedio i sveštenike i policajce da je njihov. Redovno je išao kao sveštenik na venčanja, a bio je i organizator slava u prigradskim naseljima i šumadijskim selima! Bio je u redovnom kontaktu s episkopom šumadijskim Jovanom. Tako se i otkrila istina. Naime, operativci MUP su pozvali vladiku povodom nekog predmeta i rekli: "Ovaj vaš nam je rekao." U čudu, episkop Jovan je odgovorio: "Nije naš nego vaš." Tako je klupko počelo da se odmotava - kaže sagovornik blizak istrazi i dodaje:

- Istraga seže i do Radovanovićevih kontakata u samoj Patrijaršiji. Milorad je navodno vodio delegacije i kod samog patrijarha Irineja i dao je doprinos u izgradnji Crkve Svetog Dimitrija na Novom Beogradu, nabavljajući mermer.

Ironija je da se ova crkva nalazi preko puta beogradskog centra BIA.

Inače, u njegovom stanu su nađeni vojna uniforma i sveštenička mantija. Dalja istraga će utvrditi koliko ima oštećenih u ovom slučaju.

- Pretresom stana osumnjičenog pronađeni su kratež, tri lovačke puške, lovački karabin, pištolj i više komada municije raznog kalibra koje je posedovao bez ovlašćenja nadležnog organa. Od njega su oduzete i dve lovačke puške, lovački karabin, malokalibarska puška i dva pištolja u legalnom posedu - saopštio je MUP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading