NOVI PAZAR: Petorici silovatelja određene zatvorske kazne!

Autor: novosti.rs

Hronika

24.01.2018

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Kragujevcu izrekao je konačne i pravosnažne presude petorici Novopazaraca koji su u septembru 2016. godine u Novom Pazaru obljubili devojku sa posebnim potrebama.

RepublikaFoto: pixabay.com
Petorica Novopazaraca u bekstvu zbog silovanja devojke/Foto: Ilustracija

Na sedam godina zatvora osuđen je Hasib M. (46), na šest godina Nuhi B. (29), a na po pet godina zatvora Edib M. (44), Asmir I. (21) i Edis D. (30), svi iz Novog Pazara.

U odnosu na presudu Višeg suda u Novom Pazaru, kojom su svi bili osuđeni na po pet godina, Apelacioni sud povećao je kazne Hasibu M. i Nuhi B. Prema nezvaničnim informacijama, svi osuđeni su u bekstvu i za njima su raspisane poternice.

Prošle godine, 7. decembra upućen je nalog policiji da osuđene, koji su se od prvostepene presude branili sa slobode, privede na izdržavanje kazne, ali policija nije mogla da ih locira. Zbog toga je za dvojicom osuđenih raspisana poternica 2. januara, a za ostalom trojicom 22. januara ove godine.

- Ukoliko u roku od 90 dana ne budu pronađeni, raspisaćemo međunarodnu poternicu za njima i obratićemo se Interpolu - izjavio je Edin Hodžić, sudija i portparol Osnovnog suda u Novom Pazaru.

Obljuba devojke sa posebnim potrebama S. P. desila se 27. septembra 2016. godine u Hercegovačkoj ulici u Novom Pazaru. Ona je u ovoj ulici tražila jednu poznanicu, a osuđeni su je namamili u kuću, tako što su je pozvali da svrati na rođendan. Prvo su je napili, tako što su joj u piće sipali nepoznatu tečnost, a potom fizički napali i napastvovali. U kasnim večernjim satima, iscrpljenu i silovanu, taksijem su je poslali kući u jedno novopazarsko prigradsko naselje. Devojka je bila u šoku, a modrice oko vrata i povrede na njenom telu prva je primetila komšinica koja je sve prijavila policiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading