ARKANOV UBICA NUDI PARE ZA SLOBODU!

Autor: alo.rs

Hronika

19.01.2018

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobrosav Gavrić (43), osuđen na 35 godina zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana, kao da je u zemlju propao u Južnoafričkoj Republici, na čijem sudu je trebalo da se pojavi u utorak zbog dobijanja azila u toj državi!

RepublikaFoto: Instagram
Željko Ražnatović Arkan

Gavrić se, prema navodima afričkih medija, nalazi u zatvoru, ali je nepoznato zašto se nije pojavio u toku postupka, u kojem se odlučuje o njegovom zahtevu izručenju Srbiji ili eventualnom puštanju na slobodu, piše Alo!.

- Nije poznato zašto Gavrić nije doveden u Magistralni sud u Kejptaunu, koji mu je više puta odbio zahtev za azil. Gavrić je nudio i nekoliko puta kauciju za puštanje na slobodu. Pošto je izostao, suđenje je odloženo za kraj januara - objavio je južnoafrički portal "Njuz 24".

Gavriću se u toj zemlji sudi zbog prevare jer je falsifikovao pasoš, vozačku dozvolu i dozvole za nošenje oružja na ime Saše Kovačevića, kao i zbog posedovanja 9.524 grama kokaina. Njegov identitet razotkriven je kada je ranjen u grudi prilikom atentata na južnoafričkog bosa Sirila Biku, 21. marta 2011, blizu Univerziteta Zapadnog Kejpatauna.

Pritvoren je 27. decembra 2011. Gavrić je sve vreme u tamošnjem sudu tvrdio da mu je optužba za ubistvo Arkana nameštena jer je "bilo puno pritisaka na policiju da nađe osumnjičenog za atentat".

On je ispričao da se u vreme ubistva Arkana zatekao u hotelu, pošto je u Beograd došao da s nekim prijateljima 13. januara proslavi Novu godinu i opusti se.

- Kada sam došao u hotel, nisam primetio ništa neobično. U holu je bilo dosta ljudi, a dok sam čekao svog Milana Đuričića, video sam Arkana u predvorju, ali nije bio blizu mene. Nije me interesovao i ignorisao sam ga. Kada sam čuo pucnjavu, nisam gledao u tom pravcu, već sam počeo da trčim napolje. Dok sam bežao prema vratima, pogodio me je zalutali metak u leđa. Metak mi je probio kičmu i izazvao mi je ozbiljne povrede, čak koristim i štaku za hodanje. Nemam pojma ko je pucao - rekao je Gavrić u sudu u Kejptaunu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading