"ČOVEK MAČKA" SE ŽENI U ZATVORU: Bežao stotinama policajaca, sam se "predao" devojci

Autor:

Hronika

16.01.2018

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Alen Cigler (38), poznatiji po nadimku koji je dobio nakon spektakularnog bekstva iz zatvora u Subotici, rešio da "stane na ludi kamen".

RepublikaFoto: Grad Subotica
Alen Cigler poznhat po spektakularnom bekstvu 

Mesecima je mučio prvo subotičku, a potom i celu srpsku policiju i izmicao poterama. Alen Cigler (38), begunac iz zatvora, uhvaćen je tek posle ranjavanja. Tri godine nakon spektakularnog bekstva po kojem je i dobio nadimak "čovek-mačka" konačno se primirio i rešio da se iza zatvorskih zidina i - oženi!

Dobro vladanje

Cigler robija u Padinskoj skeli, a osuđen je zbog razbojništva. Datum venčanja još nije određen, a zavisi od odgovora nadležnih na molbu Ciglerovog branioca, advokata Slavka Petrića.

- U pitanju je Alenova drugarica iz detinjstva, čiji identitet ne želi da otkrije. On zaslužuje ovu novu šansu zato što se od prvog dana zatvorske kazne ponaša primerno. On u zatvoru radi, a njegovo ponašanje je ocenjeno kao posebno dobro - kaže advokat Petrić.

Ova ocena zatvorske uprave ima posebnu težinu ako se zna kako je Cigler dobio nadimak "čovek-mačka". Tokom šetnje u dvorištu subotičkog zatvora Alen je rešio da pobegne, i to, takoreći, pred očima svih.

Advokat: U pitanju je Alenova drugarica iz detinjstva. On zaslužuje ovu novu šansu

- On se zaleteo kroz dvorište, uzverao se nekako uza zid kao mačka i ušao u jednu od kancelarija na čijem prozoru nije bilo rešetaka. Prošao je kroz hodnik i iskočio sa druge strane na ulicu i pobegao - ispričao je svojevremeno jedan svedok njegovog bekstva.

Alen Cigler je od malena bio u sukobu sa zakonom. Još kao maloletnik je završio u KPD Kruševac. I odatle je pobegao zajedno sa saučesnikom. Onda je počeo da hara Suboticom.

- Počinio je niz razbojništava. Policija je uspela da identifikuje njega i saučesnika i počela je potera. Cigler je skoro svakog dana zvao policajce, kao da je želeo da im se naruga i da bude u centru pažnje. Njegov saučesnik je uhapšen, ali je Cigler uspeo da pobegne policajcima pred nosem - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Ipak, na kraju je i on dolijao i poslat je u zatvor u Subotici. Tamo se zahvaljujući bekstvu nije dugo zadržao. Sa drugim saučesnikom potom kreće u pljačku, a u Suboticu stiže i policijsko pojačanje iz cele Srbije. Njegov saučesnik je uhapšen, ali Cigler opet izmiče policajcima, sve dok nije ranjen.

Foto: Grad Subotica

Izbegava probleme

Da li je ovo ranjavanje uticalo na Alena Ciglera? Ili možda godine ili ljubav iz detinjstva? Međutim, tek od poslednjeg hapšenja, 2014. godine, on se promenio. Ne pokušava da pobegne niti pravi probleme, a trenutno mu je jedina želja da ga po izlasku iz zatvora dočeka supruga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading