PRESUDA ZA KRIJUMČARE LJUDI: Idu u zatvor, a čeka ih i OVA KAZNA!

Autor: Republika

Hronika

15.01.2018

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Specijalnom sudu danas je izrečena osuđujuća presuda za krijumčarenje ljudi. Osuđeni su Nenad Petrović, Dragan Dačić, Aleksandar Mijatović i Petar Knežević zbog krivičnog dela nedozvoljen prelazak državne granice i krijamčarenje ljudi.

Foto: Ilustracija

Petrović i Dačić osuđeni su na kazne zatvora u trajanju od po tri godine i osam meseci, izrečena im je obaveza da vrate nezakonitu imovinsku korist od po 1.750 evra i mera bezbednosti oduzimanja predmeta. Mijatović je osuđen na tri godine i dva meseca zatvora uz obavezu vraćanja imovinske koristi od 1.200 evra i meru bezbednosti oduzimanja predmeta, a Knežević na tri godine i pet meseci zatvora i obavezu vraćanja imovinske koristi od 1.250 eura i meru bezbednosti oduzimanja predmeta.

Ovoj kriminalnoj grupi pripadalo je još sedam osoba koja su tokom 2015. i 2016. godine sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopili spoorazume o priznanju krivičnog dela i provnosnažno su osuđeni. To su: Branko Karadžić na kaznu zatvora od jedne godine zatvora u kućnim uslovima, obaveza vraćanja protivpravne imovinske koristi od 700 evra i meru bezbednosti oduzimanja predmeta, Miloš Petrović na jednu godinu u kućnim ulovima, obavezu vraćanja protivpravne imovinske koristi od 2.000 evra i meru bezbednosti oduzimanja predmeta.

Dok je Goran Roksić osuđen na tri godine zatvora, obavezu vraćanja protivpravne imovinske koristi od 208.500 evra i meru bezbednosti oduzimanja predmeta, a Tariq Mohammad Khan na četiri godine zatvora i deset meseci i obavezu vraćanja protivpravne imovinske koristi od 72.677 eura i meru bezbednosti oduzimanja predmeta, a Marko Stanković na tri godine zatvora, obavezu vraćanja protivpravne imovinske koristi od 2.000 era i meru bezbednosti oduzimanja predmeta.

Oni su svi zajedno osuđeni na ukupno 33 godine i devet meseci zatvora i obavezani su da vrate protivpravno stečenu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 317.277,00 evra.

Naime, ova organizovana kriminalna grupa je u vremenskom periodu od 13. aprila do 21. avgusta 2015. omogućila nedozvoljeni tranzit za više od 400 migranata - stranih državljana, preko granice Srbije i Mađarske do Austrije, piše blic.rs.

U ovom predmetu je oformljen zajednički istražni tim u kome su pored Srbije učestvovali nadležni organi pravosuđa i policije Mađarske i Austrije, a za koji se pokazalo da je bio efikasan, jer je zahvaljujući prikupljanju dokaza u međunarodnoj razmeni sačinjen dovoljan broj dokaza da bi se okrivljeni oglasili krivim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading