ISPOVEST SPASIOCA SA ADE HUJE: Čuo sam jezive krike devojka koja ne zna da pliva!

Autor: Republika

Hronika

14.01.2018

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mornar Aleksandar Petronijević (24) izbavio je pre nekoliko dana iz hladnog i nemirnog Dunava Andrijanu J. (26) i Veljka B. (50) koji su kolima upali u reku na Adi Huji.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Fotografija sa lica mesta

Aleksandar je tog dana obavljao uobičajene poslove na brodu gde je zaposlen već dve godine, a ni slutio nije šta će se dogoditi.

- Tog dana bila je jaka košava, reka je bila poprilično nemirna, pa sam odlučio da privežem još jače brod kako se ne bi odvojio od obale. Kada sam izašao sasvim slučajno sam ugledao muškarca koji pokušava da se popne na čamac i čuo vapaje devojke koja je pokušavala svim silama da mu priđe.

Prvih nekoliko sekundi sam kao ukopan stajao i nisam znao šta da radim, te sam ubrzo otrčao do njih kako bi im pomogao - ističe ovaj mladi mornar.

On ističe da je devojka već bila vezana kanapom oko grudi, ali nikako nije mogla da priđe obali.

- Muškarac koji je bio sa njom vezao ju je i povukao do čamaca za koji se i sam držao. Međutim, čamci su se bili već malo odmakli od obale zbog jakog vetra, a devojka nije mogla da dotakne dno. Pošto je bila neplivač prestravila se, jer nije u blizini bilo nikog ko bi im pomogao, a muškarac koji je bio sa njom morao je da je drži te nije mogao da gura čamac do obale... Kada sam došao, ona je drhtala od hladnoće, pomogao sam joj da izuje čizme i uveo u brod - priča za Blic Aleksandar.

Odmah je pozvao Hitnu pomoć, a zatim oboma pomogao da se ugreju, dao im topao napitak i suvu odeću kako bi se presvukli.

- Ne gledam to kao na neki podvig, svako ko bi se našao u ovakvoj situaciji uradio bi istu stvar. Ipak kapetan i kolege iz firme u kojoj radim su me pohvalili što mi je drago u svakom slučaju - ističe ovaj mornar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading