Evo zašto ne može da se utvrdi TAČNO VREME JELENINE SMRTI!

Autor: alo.rs

Hronika

14.01.2018

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Telo Jelene Krsmanović Marjanović (33), koje je 3. aprila 2016. godine nađeno u kanalu na nasipu Crvenka u Borči, u vodi je bilo oko 15 sati, što je bilo sasvim dovoljno da voda izbriše tragove zločina, nezvanično saznaje "Alo!".

RepublikaFoto: facebook.com/Jeca Krsmanovic In memoriam
Ubica je smišljeno Jelenu bacio u kanal

Prema rečima izvora, u nalazu veštaka, koji je dostavljen Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, stoji da je Jelenino telo bilo u vodi, i to najduže 15 sati.

- Upravo je to što je Jelenino telo tako dugo bilo u kanalu doprinelo tome da bude praktično nemoguće utvrditi tačno vreme smrti. Smrt se utvrđuje na osnovu pokazatelja na telu i organima. Zbog toga što je leš bio dugo u vodi, na osnovu temperature jetre se nije moglo precizno utvrditi kada je smrt nastupila. Zbog toga se vreme smrti u ovom slučaju određivalo dužinom boravka tela u vodi, a na osnovu takozvane kože pralje. Telo počne da trpi promene, te nabubre natkožice na šakama, pa može da se svlači - objašnjava sagovornik "Alo!"-a.

On naglašava zbog čega je to što je telo dugo bilo u vodi otežalo istragu.

- Nakon svih ovih meseci istrage došlo se do toga da je ubica najverovatnije znao kako da prikrije tragove zločina i baš zbog toga je odlučio da mrtvu Jelenu baci u kanal sa vodom. Jelenin leš je ceo bio potopljen u prljavom kanalu, punom žabokrečine. To je i razlog zbog kojeg policijski psi nisu mogli da nanjuše telo. Molekuli mirisa se na površini vode zadržavaju oko sat vremena. Strujanjem vazduha molekuli se raspršuju i nestaju, a u vodi nestaju i drugi tragovi - kaže izvor.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Sagovonik "Alo!" istče da je očigledno da je ubica smišljeno odabrao mesto gde će baciti telo i tim potezom je zbunio istražitelje i naveo ih na trag da je ona ubijena upravo na mestu na kojem je i nađena.

- Tim potezom ubica je onemogućio da se utvrdi tačno vreme smrti, ali i mesto gde je Jelena ubijena i time je dao prostora za razne spekulacije i manipulacije. Ubica je vrlo inteligentan čovek, koji je sve smišljao unapred i trudio se da bude korak ispred istražitelja - kaže sagovornik.

I na fotografiji Jeleninog prsta zabeleženoj nakon pronalaženja tela vidi se da je ona duži vremenski period bila u vodi.

- Očigledno je da joj je koža smežurana. Takođe, očigledno je i da je Jelenin lak na noktima iskrzan. To može da ukazuje i na to da su njeni prsti posle zločina potapani u neko abrazivno sredstvo, poput varikine, kako bi se tako uklonili biološki tragovi ubice. Na osnovu iskaza svedoka, ali i samog Zorana Marjanovića, tog kobnog dana Jelena je imala uredno nalakirane nokte, kao i uvek, jer je on insistirao da na ulici izgleda kao dama - pojašnjava naš sagovornik.

Inače, u naredbi za sprovođenje istrage protiv Zorana Marjanovića (39), supruga ubijene Jelene, koji je osumnjičen za taj zločin, navodi se da je Jelena ubijena 2. aprila 2016. između 16.49 i 17.30.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading