(UZNEMIRUJUĆI FOTO) PUCNJAVA U VIŠNJIČKOJ BANJI: "Jednog sina su mi ubili, a sada su pucali i u drugog!"

Autor:

Hronika

12.01.2018

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre deset godina ostao sam bez jednog sina, a sada su drugom pucali u glavu, i to pred njegovom decom, kaže za Srpski telegraf Ratko Vlajić, otac Aleksandra (40), koji je prekjuče napadnut u svojoj kući u Višnjičkoj banji.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Moli se da mu sin preživi: Ratko Vlajić

U teškom stanju

Aleksandar je u stabilnom ali teškom stanju i lekari se bore za njegov život. Njemu je pred sinovima od pet i sedam godina u glavu pucao Igor Rodić Roki (33), koji je nakon krvavog pira jedan metak ispalio i sebi u stomak.

- Poslednjih meseci smo živeli pod ključem zbog tog Rokija. Pre tri meseca je provalio sekirom naša vrata. Jednom je došao sa još jednim momkom. Ja sam otvorio vrata, a on je tražio Acu i rekao je: "Bio sam mu drug, sada više nisam". Aca je sa njim imao problema poslednjih godinu dana, ali ne znam oko čega. Za tog Rokija znam samo da živi negde u Borči, a on i Aleksandar su se viđali u nekoj kockarnici "Milenijum" - kaže Ratko brišući suze.

RepublikaFoto: facebook.com/Aleksandar Vlajic
Aleksandar Vlajić

Na zidovima skromnog trosobnog stana još ima krvi, a na podu je lokva. Na vratima sobe je vidljiv trag od metka. Pored fleka od krvi vise fotografije Aleksandrovih sinova, po rečima dede Ratka, dobrih fudbalera.

- Aleksandar je ležao sa decom kada je primetio da dolazi Roki. Samo je stigao da kaže majci Slobodanki da skloni decu. Kada je Roki provalio u stan, Aleksandar je zatvorio vrata od sobe, a ovaj je pucao u vrata. Mogao je decu da pogodi - priča Ratko.

Dečaci su sada sa majkom, koja se ranije preudala. Starateljstvo nad njima tražio je i dobio Aleksandar. Stalan posao nije imao, a ponekad je preko neke agencije radio kao obezbeđenje. Ratko se moli za njega i kaže da neće podneti da ostane i bez drugog sina.

Foto: ST/V. LUKIĆ
Jezivo mesto zločina

Skupljao limenke

- Pre deset godina izgubio sam starijeg sina Bojana. Njega su ubili kao psa. Mrtvog su ga u glavu šutirali. Ta dvojica koji su ga ubili dobili su po pet godina zatvora. A ja sam, zbog kocke, zbog šibica, bio u Požarevcu dve godine. Pa da li je to normalno? - pita se Ratko, koji nije bio u kući kada je Rodić upao i ranio mu sina Aleksandra jer je skupljao limenke, pošto, kako kaže, od 16.000 dinara penzije ne može da preživi.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading