KAO NA FILMU: Evo kako je policija došla do UBICE ADVOKATA!

Autor: Republika

Hronika

11.01.2018

20:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Šaranović (40) osumnjičen je za ubistvo advokata Vladimira Zreleca (50), nakon što je identifikovan njegov DNK i pronađeni otisci.

Foto: MUP Srbije
Vladimir Šaranović

Rođak ubijene braće Slobodana (79) i Branislava (66) Šaranovića uhapšen je u okolini Zrenjanina, a osumnjičen je nakon što su istražitelji uspeli da uzmu njegov DNK i otiske i zatim ih uporede sa onim što je pronađeno na mestu zločina.

To nije bio jednostavan zadatak, jer Šaranović nije imao od ranije krivični dosije, niti je bio označen kao pripadnik neke kriminalne grupe. Opretaivnim radom se došlo do njegovog imena i tada je organizovano upoređivanje DNK i otisaka. Otisci i DNK su pronađeni na čaurama od metaka koji su ispaljeni prilikom ubistva advokata Zreleca.

Na advokata Zreleca 1. decembra 2015. ispaljeno je šest hitaca iz automobila u pokretu u Ulici patrijarha Varnave, ispred broja 48, kod Hrama Svetog Save. Pogođen je sa tri hica dok je bio u svom parkiranom automobilu. Od zadobijenih rana preminuo je 25. decembra, piše blic.

Policija je pokušala da uhapsi Šaranovića 13. novembra 2017. u opsežnoj akciji na Kanarevom brdu u Ulici srpskih udarnih brigada, gde je živeo sa suprugom. Veliki broj policajaca došao je u neobeleženim automobilima, nakon dojave da se Šaranović vratio u Srbiju. Međutim on nije zatečene ni u prostoru koji je koristio niti u okolnim stanovima.

RepublikaFoto: youtube.com/ Republika
Ispituje se da li je postojao sukob između Zreleca i Šaranovića zbog poslova koje mu je vodio

Motiv i dalje nepoznat

Iako je identifikovan Šaranović, motiv ubistva se još ispituje. Advokat Zrelec godinama je blisko sarađivao sa ubijenom braćom Šaranovićem. Vodio im je poslove, bio je direktor njihove kompaniji koja je držala kockarnice u Srbiji. Osim toga u Specijalnom sudu branio je njihovog rođaka Miloša Delibašića, optuženog da je kao pripadnik kriminalne grupe Slobodana Šaranovića bio ukljčen u ubistva suparnika.

Istražitelji sumnjaju da bi eventualni motiv ubistava Zreleca mogao da bude sukob u grupi Slobodna Šaranovića. Ispituje se da li je postojao sukob između Zreleca i Šaranovića zbog poslova koje mu je vodio. Takođe se proverava mogućnost da je to bila opomena Milošu Delibašiću, koga je advokat Zrelec zastupao. Delibašić je navodno bio nezadovoljan sa Slobodanom Šaranovićem zbog toga što je završio u zatvoru izvršavajući njegove naloge, te da je između njih došlo do raskola.

"Dođe mi da ga ubijem, ali ispod časti mi je"

Miloš Vojnović, pripadnik grupe koji je sa Tužilaštvom za organizovani kriminal postigao sporazum o svedočenju govorio je o sukobu Delibašića i Slobodana Šaranovića.

- Delibašić mi je rekao: "Dođe mi da ga ubijem, ali ispod časti mi je. Možda bi ti mogao". Sloba je veoma težak i nerazuman čovek, stipsa je - svedočio je Vojnović u Specijalnom sudu na suđenju pripadnicima grupe Šaranović optuženim za dva ubistva iz 2013. - Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, i Miloša Vidakovića u Budvi.

Branislav Šaranović ubijen je 8. oktobra 2009. u Beogradu, a sumnja se da je njegova likvidacija bila razlog sukoba grupa njegovog brata Slobodana, ubijenog 11. marta 2017, i Luke Bojovića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading