PANTERI UPALI U PARISKI HOTEL "RIC": Odneli nakit vredan 4 MILIONA EVRA!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petorica razbojnika naoružanih vatrenim oružjem i sekirama, za koje se spekuliše da su članovi zloglasne bande Pink Panter, upali su u sredu oko 18.30 u prostorije luksuznog hotela "Ric Karlton" u centru Pariza i opljačkali prodavnicu dragulja, iz koje su pobegli s nakitom vrednim više od četiri miliona evra!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pljačka u Parizu

Brzom akcijom policije trojica su uhapšena, ali se njihov identitet zasad ne otkriva. Druga dvojica su pobegla mopedima!

Deset pucnjeva

Kako prenose francuski mediji, petorica muškaraca sekirom su razbila prozor prodavnice u hotelu oko 18 sati po lokalnom vremenu. Bili su obučeni u sportska odela i sa skijaškim maskama, a nakit su ubacivali u torbe. Gosti hotela su polegali i posakrivali se u podrumu, tvrdeći da su čuli pucnje, pa su mnogi mislili da se radi o terorističkom napadu. Jedna žena je novinarima ispričala da je pila piće u baru hotela kada su uspaničeni barmeni iznenada počeli da viču gostima da legnu na pod zbog bezbednosti.

- Čovek koji je nosio skijašku masku je protrčao pored vrata bara, tik pored mog oca. Imao je sekiru u ruci. Barmen je potom zaključao vrata i goste odveo u kuhinju da se sakriju. Čuli smo najmanje deset pucnjeva, pa smo se svi sagnuli i ostali tako oko šest minuta. Čuli smo viku i vrištanje. Kasnije nam je rečeno da su tu pljačkaši sa puškama i sekirama - rekla je ona.

Zaposleni u hotelu odmah su pritisli ugrađene panik tastere, pa se policija veoma brzo stvorila na licu mesta i uspela da trojicu pljačkaša onesposobi pomoću omamljivača. Kako je saopšteno, privedeni su odranije poznati policiji po oružanim pljačkama, ali je njihov identitet ostao sakriven, dok su gotovo svi svetski mediji izvestili da se radio o Pink panterima, pljačkašima sa prostora Srbije i Crne Gore.

Prošli pored vojnika

Francuska policija saopštila je juče da je deo ukradenog nakita pronađen i da je jedan lopov ispustio torbu sa nakitom i sekirama kada je tokom bekstva mopedom udario pešaka. Kako je hotel tik uz francusko ministarstvo pravde, koje vojnici čuvaju 24 sata dnevno, mnogi se pitaju kako su lopovi uspeli da na prepad ulete u hol.

IZVELI 380 PLJAČKI
  • Pink Panter formiran nakon ratova na Balkanu
  • Postali poznati širom sveta nakon pljačke u Londonu 2003, kada su dijamant sakrili u pomadi, kao u čuvenom filmu "Pink Panter"
  • Banda uspela da ukrade oko 400 miliona evra u 380 pljački širom sveta
  • Svoju najveću pljačku banda izvršila u Londonu pre tri godine, kada je odnela plen u vrednosti od 201 milion funti

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading