SRPSKI PINK PANTERI HARAJU PO EVROPI: Opljačkali šeika, za jedan minut uzeli milione evra

Autor: Alo, Republika

Hronika

09.01.2018

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski “pink panteri” ponovo haraju Evropom?! Na ovo sumnja italijanska policija, koja istražuje da li iza spektakularne pljačke nakita, vrednog tri i po miliona evra, s izložbe u Duždevoj palati u Veneciji stoje Srbi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Dvojica pljačkaša ukrala su 3. januara, oko 10 sati, iz oklopnog kovčega broš od desetokaratnog dijamanta, vredan oko milion i po evra i par naušnica sa dijamantima i rubinima, vrednih oko dva miliona evra.

Pljačka se dogodila na dan zatvaranja izložbe “Treća lica Mughala i Maharaje”, a lopovi nisu imali mnogo posla. Na sigurnosnim kamerama vidi se da pljačkaš koji je ukrao dragocenosti razbija vitrinu i uzima nakit, stavlja ga u džep, a onda se u društvu saučesnika, koji ga je pokrivao, umešao među ostale posetioce.

Pljačkaši su imali minut da izađu iz palate pre nego što se ogalsio alarm, povezan sa sedištem policije u Veneciji. Pristupi zgradi bili su odmah blokirani, a posetioci nisu mogli da uđu unutra.

Kada je policija stigla, zatekla je prazne kovčege sa nakitom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Pljačkaši su imali minut da izađu iz palate pre nego što se ogalsio alarm, povezan sa sedištem policije u Veneciji

Na izložbi, koja je otvorena u septembru, moglo se videti 270 dragulja iz kolekcije šeika El Tanija, člana katarske kraljevske porodice.

U kolekciji je bilo drago kamenje, dijamanti, žad i indijski artefakti stari pet vekova.

Sumnja se da je 2016. grupa Srba, povezana sa novom bandom “Blek panteri”, tokom sajma “Vičenca Oro”, ukrala dijamante i zlato u vrednosti milion evra. Uhapšeni su dva dana kasnije, a dva saučesnika posle nekoliko meseci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading