Miškoviću neće da vrate jemstvo!

Autor: Tanjug

Hronika

08.01.2018

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je odbio zahtev vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića da mu sud vrati 11 od 12 miliona evra položenog novca na ime jemstva, jer smatra da i dalje postoji isti stepen opasnosti od njegovog bekstva, kao u vreme kada mu je pomenuti iznos za jemstvo određen (u julu 2013. godine).

RepublikaFoto: Tanjug
Miroslav Mišković

Ovom odlukom potvrđeno je rešenje Specijalnog suda od 11. decembra 2017. kojim je odbijen predlog Miškovićevog branioca da se jemstvo od 12 miliona evra u gotovini zameni za manji iznos i odredi jemstvo od milion evra ili u stavljanje hipoteke za iznos jemstva na nepokretnostima koje su u Miškovićevom vlasništvu.

Prema stavu Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno zaključio da kod Miškovića postoje neizmenjene porodične, lične i imovinske prilike, kao i da se protiv njega vodi krivični postupak zbog krivičnog dela poreska utaja izvršena pomaganjem, precizirala je portprolka Apelacionog suda Mirjana Piljić za Tanjug.

Specijalni sud je pravilno imao u vidu težinu krivičnog dela za koje postoji opravdana sumnja da je okrvljeni izvršio - pomaganjem sinu Marku, kako bi privredno društvo "Mera invest" izbleglo plaćanje poreske obaveze od oko 320 miliona dinara.

- Sve navedene okolnosti ukazuju da postoji isti stepen opasnosti od bekstva okrivljenog kao i u momentu kada je prema njemu određeno jemstvo u iznosu od 12 miliona evra, jer se radi o licu koje ima brojne lične poslovne i lične kontakte u zemlji i inostranstvu - dodala je Piljić.

Sud je posebno uzeo u obzir da Mišković ima konterolnu funkciju u više pravnih lica koja su registrovana u inostranstvu, da je predsednik "Delta holdinga" - poslovnog sistema koji posluje u zemlji i inostranstvu, kao i da ima izuzetno visoke prihode, ne samo na nivou Republike Srbije, već i šire posmatrano.

Zbog toga, prema zaključku Apelacionog suda, postoji osnovana bojazan da bi Miroslav Mišković sredstva kojima raspolaže mogao da iskoristi radi skrivanja ili bekstva.

Drugom odlukom, Apelacioni sud je odbio žalbu Miškovićevog branioca i potvrdio rešenje Specijalnog suda od 4. decembra 2017. godine kojim je prema Miškoviću određena privremena mera oduzimanja imovinske koristi do iznosa 320,3 miliona dinara, dodala je Piljić.

Tom merom, Miškoviću je zabranjeno otuđenje, opterećenje i svako drugo raspolaganje pravom svojine ili bilo kojim drugim stvarnim pravom na porodičnoj stambenoj zgradi i garaži u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading