JEZIVA TRAGEDIJA KOD JAGODINE: Svećice na jelki zapalile kuću, stradale dve bebe

Autor: Republika

Hronika

31.12.2017

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak, star dve, i devojčica od godinu dana, stradali su u subotu kada su se, po prvim rezultatima, upalile svećice na novogodišnjoj jelki! Nezapamćena tragedija desila se u žabarskom selu Porodin, dok je majka bila u štali, gde je hranila stoku.

RepublikaFoto: Tanjug
Ilustracija

- Reč je o porodici Martina Jeremića, koji se sa suprugom Milicom pre nekoliko godina doselio u Porodin iz Jagodine. Čuli smo da su svećice na novogodišnjoj jelki izazvale kratki spoj, da je žar pao na pod, pa se vatra brzo prošririla na celu kuću – pričaju meštani Porodina.

S druge strane, po priči meštana, postoji i verzija da je dečak otvorio šporet i da je iz njega ispala varnica, a da se vatra razbuktala i brzo proširila na celu kuću.

- Majka je iz štale čula vrisak dečaka. Potrčala je ka kući, ali od vatre nije mogla ni da priđe svom domu - nastavljaju očevici.

Nesrećna žena je odmah otrčala do komšija, koji su pozvali vatrogasce.

- Vatrogasci su za desetak minuta stigli na lice mesta. Međutim, nesrećnoj deci nije bilo spasa. Njihova tela pronađena su u ruševinama kuće – nastavljaju meštani.

Meštani pričaju i da je Martina, oca nastradale dece, uvek pratila tužna sudbina.

RepublikaFoto: pixabay.com

- On je u Porodin došao iz Svilajnca, jer ga je u našem selu usvojio čovek po imenu Mira, koji sa svojim sinom nije bio u dobrim odnosima – kažu Porodinci.

– Kobnog jutra, Martin je otišao u šumu da porodici donese ogrev. Pored toga, radio je najteže fizičke poslove kako bi prehranio porodicu, a onda je, za samo desetak minuta, ostao bez svega.

Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu naložilo je obdukciju tela nesrećne dece. Otvorena je i istraga, koja bi trebalo da pokaže šta je uzrok izbijanja požara, kao i da li ima odgovornosti majke za ovu nesvakidašnju tragediju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading