(FOTO) JEZIVO: U OBRENOVCU PRONAĐENO 100 BURADI ČISTOG ZLA!

Autor: Republika

Hronika

30.12.2017

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je u obrenovačkom naselju Veliko Polje pronašla još oko 100 buradi sa hemikalijama, izjavio je predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

On je za agenciju Beta rekao danas da su nadležni državni organi završili uviđaj i da je sledeći korak dijagnostikovanje tog otpada kako bi se tačno utrvdilo o čemu se radi.

- Sledeći korak je odnošenje otpada nakon dijagnostikovanja od strane nadležnih organa kako bi se utvrdilo šta je tačno tamo i potom na koji način će se to odnositi - rekao je Čučković.

On je precizirao i da su na uviđaju bili predstavnici tužilaštva, kao i ministarstava unutrašnjih poslova i za zaštitu životne sredine.

- Na svaku novu prijavu koju građani budu dali, nadležni u opštini će odmah ; reagovati - rekao je Čučković.

U selu Vukićevica kod Obrenovca nedavno je na privatnoj parceli pronađeno 25 tona otpada smeštenog u burad. Analiza tog otpada je pokazala da je opasan i kancerogen, izjavio je potom saradnik Instituta MOL Ilija Brčeski.

On je novinarima u tom selu rekao da je 11 uzoraka kancerogeno i toksično, a četiri su inertna, "što ne znači da smeju da se protivzakonito odlažu, već moraju da se prerađuju".

Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan rekao je da je Srbija veoma zagađena zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca.

- Nadam se da smo sprečili katastrofu i jedva čekam da se završi istraga i da se utvrdi odakle je stigao otpad - kazao je Trivan.

Ministarstvo unturašnjih poslova je ranije saopštilo da je vlasnik firme "Nitor trans" Z. M. uhapšen, jer je 25 tona otpada smeštenog u 89 buradi pronađeno na njegovoj privatnoj parceli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading