DETALJI TRAGEDIJE KOD NIŠA: Napili se, pa izgoreli!

Autor: Dragan ILIĆ

Hronika

30.12.2017

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trojica prijatelja stradala su od požara u kući u selu Popovac kod Niša. Prema prvim nalazima istrage, jedan se ugušio, dok su dvojica izgorela u vatri koju je izazvala sveća, dok su oni bili "onesvešćeni" od alkohola.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Vlasnik kuće pokazuje gde su nađena tela

- Došla sam oko 20.30 ispred kuće u Ulici Borisa Kidriča da potražim poznanika i zamolim ga da mi napiše neku žalbu. Iznenadila sam se kada sam videla da su vrata razvaljena. Pošto se niko nije javljao na moje dozivanje, ušla sam iz predsoblja u prvu prostoriju, gde je sve mirisalo na dim. Bio je mrak, ali od svetla kroz prozor ugledala sam užasan prizor. Na mestu gde je bio krevet bila su dva ugljenisana tela. Vrisnula sam i otrčala do komšija Saše i Bobana po pomoć. I oni su se užasnuli od prizora i odmah pozvali - priča Marija Alilović (37).

U požaru su stradali Goran Mladenović (48), Antonije A. (28) i Robin Stojanović (36). Kuća je u vlasništvu Slavoljuba Brankovića (57), koji ju je kupio od pokojnog Mladenovića.

- Goran mi je prodao kuću, ali sam mu dozvolio da tu stanuje dok prikupim novac za renoviranje. Znam da se on družio s ovom dvojicom. Svraćali su kod njega i voleli da popiju. Od srednje sobe ostalo je samo zgarište. Tu su izgoreli Goran i Robin, dok je najmlađi Antonije izgleda bio u drugoj sobi na kauču, pored kog je povraćao i ugušio se - kaže Branković.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Stravičan prizor nakon požara

Zvaničnog saopštenja o uzroku požara nema, ali se veruje da je izazvan plamenom sveće.

- Često su se tako opijali i provodili po nekoliko dana zajedno. U kući nije bilo struje, pa su koristili sveću u večernjim satima. Nije ih upalio šporet jer znam da nisu imali drva da lože. Izgleda da su se dobro napili i zaspali. Najverovatnije je sveća pala i plamen se preneo na ćebad na krevetu gde su dvojica i izgorela. Treći je bio u susednoj sobi i njega je dim ugušio - veruje komšija Dalibor Alimović, a da je tragediji kumovao alkohol, sumnjaju i ostali meštani. U prilog tome govori i haos u prostoriji gde je izbio požar, u kojoj i dalje stoje flaše od rakije i piva.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Sve ukazuje da su pili alkohol pre nesreće

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading