ČUVENI BANKAR O ZLOČINU U INTERKONTINENTALU: Arkan mi se poverio pet minuta pred smrt!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubomir Mihajlović poznatiji kao Ljuba Šiptar, jedan od miljenika Slobodana Miloševića i osnivač Komercijalne banke, posle 17 godina progovorio je o poslednjem susretu sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, komandantom Srpske dobrovoljačke, samo nekoliko minuta pre likvidacije u hotelu "Interkontinental" u Beogradu, i otkrio šta mu je Arkan rekao pred smrt...

Foto: Privatna arhiva
POSLEDNJA FOTOGRAFIJA PRE SMRTI: Dragan Garić, Milenko Mandić, Željko Ražnatović i Ljubomir Mihajlović

Vratio dugove

- Arkan je bio vlasnik nekoliko firmi, a svi računi su bili u Komercijalnoj banci. I kad je preuzeo FK Obilić, otvorio je račun, tako da je prodaja fudbalera išla preko nas. Ti transferi su bili u milionima maraka - rekao je Mihajlović za nedeljnik Ekspres.

On je dodao da se družio s Arkanom, išao kod njega na slavu, ali i na rođendane njegove supruge Svetlane Ražnatović.

- Tog dana kad je poginuo, išao sam na bazen u "Interkontinental". Arkan je sedeo u separeu i pozvao me da dođem. Rekao mi je: "Danas sam najsrećniji čovek, ne dugujem nikome ništa. Nešto sam Mandi dugovao. "Mando, reci Đeneralu (tako je Ražnatović zvao Mihajlovića), je l' sam ti vratio juče dug." Odsad ću da se posvetim isključivo Obiliću. Valjda ćemo ja i moja baba (kako je Cecu u šali zvao pred prijateljima) živeti lepo. Ako godišnje prodamo bar jednog fudbalera za 100.000 maraka, biće dovoljno za nas i decu - priča Mihajlović.

Čuvena fotografija

Tad je nastala i čuvena fotografija na kojoj su, između ostalih, Ražnatović i Mihajlović, a Arkan je ubijen samo pet minuta nakon što je bankar otišao na bazen.

Ljuba Šiptar: Nekoliko dana posle Arkanovog ubistva Ceca je tražila pozajmicu od 150.000 maraka

Mihajlović je ispričao da je nekoliko dana posle ubistva Arkana Ceca od njega tražila pozajmicu od 150.000 maraka da bi platila izvođača radova na stadionu, što joj je odobrio.

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ
Arkan i Ceca

- Onda me je ispitivala policija, zašto sam joj dao. Kako da ne dam, to je moj klijent, ja sam novac dao uz kamatu - rekao je Mihajlović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading