Uhapšeni zbog zloupotreba javnih nabavki za TE-KO Kostolac

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

29.12.2017

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su bivše odgovorno lice površinskih kopova "Drmno" Z.S. (1968) i još dve osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba ovlašćenja u privredi, zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom, zloupotreba položaja odgovornog lica i falsifikovanje isprave.

RepublikaFoto: Promo foto
Navedene nezakonitosti, kako se sumnja, nisu bile evidentirane od strane nadzornog organa. Na taj način osumnjičeni su oštetili "TE-KO Kostolac" za više od 30.000.000 dinara

Pored Z.S., uhapšeni su i odgovorno lice auto-transportnog preduzeća "Stevanović" M.S. (1971) i rukovodilac u toj firmi J.S. (1984), dok je krivična prijava u redovnom postupku podneta protiv bivšeg rukovodioca površinskih kopova "Drmno", zaposlenog u auto-transportnom preduzeću "Stevanović" i pomoćnika odgovornog lica društvenog preduzeća "TE KO Kostolac", saopštila je Policijska uprava Požarevac.


Osumnjičeni se terete da su tokom 2015. i 2016. godine u postupku javne nabavke usluga angažovanja pomoćne mehanizacije na sanaciji dela unutrašnjeg odlagališta PK "Drmno", najpre vršili neosnovanu izmenu konkursne dokumentacije i uvećavali potrebno angažovanje, da bi po zaključenju Ugovora sačinjavali falsifikovanu dokumentaciju u kojoj su prikazivali veći broj radnih sati od stvarno izvedenih. 

Navedene nezakonitosti, kako se sumnja, nisu bile evidentirane od strane nadzornog organa. Na taj način osumnjičeni su oštetili "TE-KO Kostolac" za više od 30.000.000 dinara.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading