U OBRENOVCU PRONAĐENO 20 TONA PRAVE SMRTI: Stravična katastrofa izbegnuta za dlaku!

Autor: Republika

Hronika

28.12.2017

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvadeset tona protivzakonito zakopanog opasnog otpada pronađeno je na privatnoj zemljišnoj parceli na području Obrenovca ali je ekološka katastrofa izbegnuta, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

RepublikaFoto: Promo foto
Foto: Ilustracija

Ministarstvo su o pronađenom otpadu informisali Bezbednosno informativna agencija i Osnovno javnog tužilaštvo Obrenovca, koji su izvrišili uviđaj.

- Osnovano se sumnja da je reč o opasnom otpadu koji je visoko toksičnog dejstva, i koji može izazvati ozbiljne posledice po životnu sredinu, zdravlje i bezbednost ljudi i ukupan biodiverzitet - navodi Ministarstvo.

Ministarstvo će u saradnji sa BIA, MUP-om i Osnovnim javnim tuzilaštvom sutra o okolnostima izbegnute ekološke katastrofe informisati predstavnike medija, navodi se u saopštenju.

O detaljima ove akcije javnost će biti informisana na licu mesta, gde će se novinarima obratiti predstavnici nadležnih državnih organa i ministar zaštite životne sredine Goran Trivan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading