(FOTO) NAJBIZARNIJE ZAPLENE NA CARINI U 2017: Baba bez gaća, narko Deda Mraz, bočice za erekciju!

Autor: M. Čule

Hronika

31.12.2017

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godinu 2017. obeležile su neverovatne zaplene na graničnim prelazima. Osim uobičajenih stvari koje su carinici pronalazili, poput novca, droge, garderobe‚ oružja... čuvari granica Srbije imali su malo neobičnije, odnosno, bizarnije ulove.

RepublikaFoto: Uprava carina
Carina Srbije

Izdovojili smo nekoliko najneobičnijih zaustavljanja na našim graničnim prelazima.

UMALO KOLEKTIVNA EREKCIJA CARINIKA

Početkom ove godine, odnosno u februaru, carinici su zaplenili 11 bočica koje su bile stimulativnog sredstva za potenciju. 

Sva sreća da carinici nisu dirali bočice, jer bi svi dobili nenormalnu erekciju, pisali su naši mediji.

OVAKAV ŠTEK ZA LJUDE NIKAD NISTE VIDELI

Foto: Uprava carina
Momci u kesama sa tekstilom

Carinici su na graničnom prelazu Šid, na izlazu iz zemlje, sprečili pet migranta da ilegalno pređu granicu skriveni u tovaru tekstila. 

Migranti su otkriveni u kamionu sa prikolicom hrvatskih registarskih oznak0, kojim su razni tekstilni proizvodi (majice, košulje, blejzeri i dr.) transportovani iz Srbije u Italiju.

Pet avganistanskih mladića od oko 20-ak godina sakrili su se u tovarni deo kamiona i to u velike gvozdene palete karakteristične za prevoz tekstila, odakle su jedva izvučeni.

I ovoga puta sumnja se da su u kamion ušli dok se vozač odmarao na jednoj pumpi u blizini prelaza.

ŽIVA BIĆA U DŽAKOVIMA

 

Foto: Uprava carina
Pet egzotičnih papagaja u džakovima za krompir 

Carinici su 17. decembra, na graničnom prelazu Bački Vinogradi, u saradnji sa policijom sprečili pokušaj krijumčarenja 11 živih papagaja u Republiku Srbiju.

Žive ptice su otkrivene prilikom detaljne kontrole automobila "Opel Astra", subotičkih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica srpskih državljana.

Papagaji, umotani u pletene džakove za krompir, bili su sakriveni u torbi koja se nalazila u prtljažniku, u rezervnom točku, na podu ispod suvozačevih nogu i u unutrašnjem džepu jakne koju je vozač imao na sebi.

Ispostavilo se da pet primeraka pripada vrstama zaštićenim CITES konvencijom. Među njima su tri primerka vrste Amazona albifrons, koji na tržištu dostižu cenu i do 800 evra.

Zaplenjena su i dve jedinke takođe zaštićene vrste Neopsephotus bourkii i šest primeraka Melopsittacus undulatus koja ne pripada zaštićenim vrstama.

Grupa za sprovođenje CITES konvencije Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine potvrdila je da je Amazona albifrons strogo zaštićena vrsta, za čiji je prekogranični promet potrebna adekvatna dozvola. Ptice su zbrinute u zoološkom vrtu na Paliću.

ŽENA OD 70 GODINA SKIDALA GAĆE

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bakuta štekovala pare u gaćama

Na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina, carinici su u saradnji sa graničnom policijom sprečili prenos neprijavljenih deviza u iznosu od preko 260.000 evra.

Sve je počelo kada se za redovnu carinsku kontrolu prijavio 30-godišnji nemački državljanin turskog porekla. On je vozio mercedes nemačkih registarskih oznaka. U kolima je bilo dvoje saputnika, 70-godišnja turska državljanka koja ima nemačku boravišnu dozvolu i njen 35-godišnji sin, nemački državljanin.

Iako su putnici izjavili da nemaju ništa da prijave za kontrolu, tokom detaljnog pregleda automobila u ženskoj kožnoj torbici koja se nalazila između vozačkog i suvozačkog sedišta pronađena su dva svežnja novca u ukupnom iznosu od 125.000 evra, zamotana u aluminijumsku foliju.

To je bio dovoljan razlog za lični pregled 70-godišnje putnice, kod koje je u donjem vešu pronađeno još 141.400 evra.

14,5 TONA RAZLOGA ZA NEVERICU

RepublikaFoto: pixabay.com
Pali sa gomilom slatikiša

Carinici su na ulazu graničnog prelaza Batrovci, zadržali tovar od preko 14,5 tona konditorskih proizvoda za koji se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine.

Prekršaj je otkriven kada je na prelaz stigao kamion hrvatskih registarskih oznaka natovaren sa gotovo 1.400 koleta robe. 

Na osnovu analize rizika kamion je izdvojen za detaljan pregled koji je obavljen u magacinu u Šidu.

Detaljnim pregledom utvrđeno je da se u tovaru nalazi 96.000 lizalica "Disney Frozen Snow Pop" i 90.000 gumenih bombona "Frozen Gummy roll Popping", navodi se u saopštenju Uprave carina.

NARKO DEDA-MRAZ

Foto: youtube.com/ L'Étrange Popcorn Studio
Hteli da se počaste, ali avaj...

Carinski službenici su na graničnom prelazu Gradina, na izlazu iz zemlje, zaplenili mašinicu za mlevenje marihuane, oko 120 grama hašiša, 20 miligrama kanabisovog ulja, kao i čokolade i keks sa dodatkom kanabisa.

Ispostavilo se da to nije sve, jer su u gepeku automobila, među novogodišnjim poklonima bile sakrivene dve bočice kanabisovog ulja od po 10 mg, pet čokolada sa dodatkom kanabisa, kao i tri pakovanja keksa koji sadrže opojnu drogu. Ove "poslastice" su kupljenje u Amsterdamu.

PRESKUPI SAT POZNATE LIČNOSTI

Foto: Uprava carina

Možda ne spada u kategoriju bizar, ali je svakako nesvakidašnja zaplena. Cаrinici su u sаrаdnji sа policijom nа grаničnom prelаzu Horgoš, zаplenili 13 sаtovа od kojih se zа primerаk džepnog sаtа ''Patek Filip'' iz 1921. godine sumnjа dа imа veliku kolekcionаrsku vrednost.

- Reč je o jednom od nаjpoznаtijih sаtovа nа svetu, а kаdа se znа dа su to sаtovi iz limitirаnih serijа, ne isključujemo mogućnost dа je pripаdаo nekoj poznаtoj ličnosti, što mu dodаtno diže vrednost - rekao je nаčelnik Odeljenjа zа suzbijаnje krijumčаrenjа Uprаve cаrinа Ivаn Ribаć i dodаo dа se ''ne isključuje  mogućnost dа je potekаo iz nekog krivičnog delа, kаo što je pljаčkа privаtne kolekcije ili zаlаgаonice nа Zаpаdu, što će svаkаko proverаvаti u nаstаvku nаšeg rаdа nа ovom slučаju.''

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading