SMETA MU ŠTO GA ZOVU PACOV: Pripadnik zemunskog klana "pao" treći put ove godine

Autor: Republika

Hronika

27.12.2017

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlađan Mićić Pacov (47) iz Smoljinaca kod Požarevca nekadašnji vođa kriminalne grupe povezane sa zemunskim klanom, uhapšen je zbog posedovanja velike količine nelegalnog oružja.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Mlađan Mićić Pacov

On je prvi put uhapšen u akciji "Sablja" 2003. godine, kada se i čulo za njegovo ime, zatim 2012. takođe zbog oružja, a ovo mu je treće hapšenje ove godine. Hapšen je u akciji "Ares", zatim zbog nasilja i porodici kada je pretukao ćerku i sada opet zbog oružja.

Sada je uhapšen u policijskoj akciji tokom vikenda nakon što je požarevačka policija otkrila da Pacov u kući svog rođaka D.M. (53) krije veliku količinu oružja.

- Policija je otišla u kuću Mićićevog rođaka i tamo otkrila automatsku pušku sa preklapajućim metalnim kundakom i okvirom za municiju u kom se nalazilo 30 puščanih metaka, dva okvira za automatsku pušku sa po 30 metaka i "zbrojevku" sa pet metaka. Oružje je bilo sakriveno ispod kreveta, a Mićićev rođak prilikom hapšenja nije pružao otpor. Reč je o čoveku koji nije ranije bio hapšen, a Pacov je kod njega samo sakrio oružje.

U pretresu su zaplenjene tri lovačke puške, pištolj sa okvirom za municiju, optički nišan 125 metaka za pištolj, 204 malokalibarska metka, 196 puščanih i 14 lovačkih patrona.

- Nakon saslušanja u Višem tužilaštvu D.M. je pušten da se brani sa slobode, dok je Mićiću određen jednomesečni pritvor zbog nedozvoljene proizvodnje, posedovanja i prometa oružja - rekao je izvor iz istrage.

Tokom suđenja pred Specijalnim sudom Mićić je protestvovao zbog nadimka Pacov.

- Moj nadimak nije Pacov. Dobio sam ga u policiji. Smeta mi kad me tako oslovljavaju - izjavio je Mićić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading