Dete umalo poginulo zbog novogodišnje rasvete u Leskovcu!

Autor: jugmedia.rs

Hronika

18.12.2017

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osmogodišnjeg dečaka udarila je struja u svetlećem novogodišnjem iglou u centru Leskovca, sinoć oko 20 časova, nakon čega se onesvestio i hitno je prevežen u leskovačku Opštu bolnicu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Dete je zadobilo ulazne i izlazne rane ispod uveta i na vratu i opekotine na desnoj ruci i na butini desne noge, i, kako je potvrđeno Jugmedii, trenutno je zbrinuto na Odeljenju pedijatrije, dok se roditelji spremaju da tuže grad zbog neadekvatno postavljenih novogodišnjih ukrasa.

- Doktori kažu da je imao ogromnu sreću što je ostao živ. Ni najgorem neprijatelju ne želim da se ovko nešto desi i proživljava ono što smo mi preživeli u tom trenutku. Za ovo neko mora da odgovara! Da li je moguće da niko nije znao da su ti novogodišnji ukrasi opasni po život? Pa na tom mestu se slika gomila dece. Neko je zaista mogao da pogine. Zar nije mogla da stoji barem tabla upozorenja, namenjena roditeljima da ne puštaju svoju decu blizu samih ukrasa? - pita se Ivana Anđelković, majka povređenog dečaka.

Mališana je udarila struja jačine 220 volti dok je tražio od majke da ga slika u iglou

Od noćas, ovi ukrasi u centru Leskovca su isključeni i više ne svetle, a u gradskom javnom preduzeću "Urbanizam i izgradnja", koje je zaduženo za održavanje novogodišnje rasvete, kažu da su iz bezbednosnih razloga sva povezivanja figura na napajanje električnom energijom unutar figura i urađena u skladu sa pravilima struke i uputstvu proizvođača.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading