STRAŠNO: Carinici pronašli 5 živih bića vezanih u džakove!

Autor: Republika

Hronika

18.12.2017

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su 17. decembra 2017. godine, na graničnom prelazu Bački Vinogradi, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 11 živih papagaja u Republiku Srbiju.

Foto: Uprava carina
Jadne ptice vezane u džak

Žive ptice su otkrivene prilikom detaljne kontrole automobila „Opel Astra“, subotičkih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica srpskih državljana.

Papagaji, umotani u pletene džakove za krompir, bili su sakriveni u torbi koja se nalazila u prtljažniku, u rezervnom točku, na podu ispod suvozačevih nogu i u unutrašnjem džepu jakne koju je vozač imao na sebi.

Foto: Uprava carina
Cena jedne ove ptice dostiže cenu do 800 evra

Ispostavilo se da pet primeraka pripada vrstama zaštićenim CITES konvencijom. Među njima su tri primerka vrste Amazona albifrons, koji na tržištu dostižu cenu i do 800 evra.

Zaplenjena su i dve jedinke takođe zaštićene vrste Neopsephotus bourkii i šest primeraka Melopsittacus undulatus koja ne pripada zaštićenim vrstama.

Grupa za sprovođenje CITES konvencije Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine potvrdila je da je Amazona albifrons strogo zaštićena vrsta, za čiji je prekogranični promet potrebna adekvatna dozvola. Ptice su zbrinute u zoološkom vrtu na Paliću.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading