VAPAJ NESREĆNE MAJKE: NESTALO MI JE DETE, MOLIM VAS POMOZITE!

Autor: Narcisa Božić

Hronika

17.12.2017

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mitrovačka policija još uvek traga za nestalom devojčicom Jovanom Krunić (13) koja je poslednji put viđena na Železničkoj stanici u selu Martinci kod Sremske Mitrovice, saznaje "Srpski telegraf".

Foto: Privatna arhiva
Jovana Krunić
-Jovana je kod nas od avgusta ove godine, kada se i upisala u VI/2 odelenje Osnovne škole "Jovan Jovanović-Zmaj’" u Martincima. Ovde kod nas joj je bilo dobro, ugojila se, pa je počela nedavno da drži dijetu. Tog dana u utorak 12.decembra stigla je normalno iz škole iz prve smene i poslednji put sam je videla u 15,25 kada je krenula u prodavnicu po limun za dijetu. Rekla mi je da posle ide na probu folklora koja se održavala u školi - priča još uvek u šoku Jovanina hraniteljica Dragana Ristić.

Jovana, međutim, na probu folklora nije stigla, već joj se iz prodavnice gubi svaki trag.

Dragana kaže da joj je prodavačica rekla da je Jovana kilogram limuna ostavila i poručila da će doći po njega posle probe.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Kuća u kojoj živi Jovana sa hraniteljskom porodicom

-Kada sam videla da je nema, a posle od dece čula da nije ni bila na folkloru odmah sam njen nestanak prijavila policiji te večeri u 19,30, a zatim o svemu obavestila i nadležnu socijalnu radnicu. Jovanu sam odmah pozvala na njen mobilni, ali je od tada isključen - kroz plač priča Dragana.

Kako "Srpski telegraf’" saznaje u Centru za socijalni rad "Sava" u Sremskoj Mitrovici Jovana Krunić je zadnja četiri meseca živela sa hraniteljkom Draganom i njenom ćerkom i sa još jednim detetom u hraniteljstvu u Ulici Jovanke Gabošac 132 u Martincima.

Jedan razred je ponavljala u mitrovačkoj osnovnoj školi, dok je u martinačkoj bila osrednji đak, ali primernog ponašanja, kažu u školi.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Sremska Mitrovica

-Jovana potiče iz disfunkcionalne porodice, njena majka D.M. (36) iz Sremske Mitrovice ima petoro dece iz različitih brakova i zbog nasilničkog ponašanja poslednjeg partnera, sa kojim je bila u vanbračnoj zajednici, Centar ju je smestio u Sigurnu kuću. Međutim, čim je iz nje izašla otišla je ponovo kod nasilnika. Jovana ima još četvoro braće i sestara, njih troje je jedno vreme bilo smešteno kod dede u Laćarku, da bi letos Centar Jovanu izmestio u hraniteljsku porodicu u Martince - kaže Branislav Vukmir, direktor Centra za socijalni rad u Sremskoj Mitrovici.

Prema poslednjim saznanjima, kojima "Srpski telegraf" raspolaže Jovanu su poslednji put u utorak u 15,45 videli njeni drugovi na Železničkoj stanici u Martincima udaljenoj oko 500 metara od prodavnice, kako ulazi u putnički voz Beograd-Šid.

Na sebi je imala dugačku crnu zimsku jaknu, drečavi zeleni džemper, crne helanke, crne kanađanke, roze ranac sa flašicom vode i kišobranom,  tvrdi njena hraniteljica.

Policija intenzivno traga za nestalom devojčicom i obavila je niz informativnih razgovora sa Jovaninom majkom D.M. njenim partnerom, hraniteljicom i meštanima Martinaca.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading