UHAPŠEN MANIJAK KOJI JE ZLOSTAVLJAO VODITELJKE RTS!

Autor: Mediji, Republika

Hronika

15.12.2017

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni upućivao poruke voditeljkama, tražio od njih kontakte drugih novinarki i pozivao ih na sastanak, saopštio MUP.

RepublikaFoto: youtube.com/M Videos
Prema saznanjima medija, osoba čije je ime zloupotrebio V. D. je Olivera Jovićević, voditeljka emisije "Upitnik" (na gornjoj fotografiji)

Policija je uhapsila V. D. (33) iz Beograda pod sumnjom da je u proteklom periodu proganjao nekoliko novinarki i voditeljki Radio-televizije Srbije.

Kako je saopštio MUP, V. D. se sumnjiči da je napravio lažni Vajber nalog na ime jedne novinarke RTS i preko njega se lažno predstavljao.

RepublikaFoto: Promo foto/Select
Marija Veljković na meti manijaka

- On je preko aplikacije Viber, predstavljajući se kao ta novinarka, upućivao poruke drugim novinarkama ove medijske kuće. Na taj način, u cilju fizičkog približavanja, upućivao je poruke novinarkama, tražio od njih kontakte drugih zaposlenih i pozivao ih na sastanak. Sumnja se da je na taj način, zloupotrebljavajući podatke o ličnosti, ugrozio oštećenu, ali i druge novinarke koje je pozivao - navodi se u saopštenju policije.

Zvao ih na večeru i piće

Prema saznanjima medija, osoba čije je ime zloupotrebio V. D. je Olivera Jovićević, voditeljka emisije "Upitnik" (na gornjoj fotografiji).

- Manijak se predstavljao kao Olivera i slao poruke drugim koleginicama s RTS, među kojima su i voditeljke „Slagalice“ Kristina Radenković, Marija Veljković i Milica Gacin, voditeljke Jutarnjeg programa Dušica Spasić, Dragana Kosjerina, kao i pojedine voditeljke „Dnevnika“ - navodi izvor blizak RTS.

Prema njegovim rečima, u početku niko nije ništa posumnjao.

- Poruke nisu bile lascivne prirode. „Lažna Olivera“ uglavnom je pokušavala da ugovori sastanak s njima, tako što ih je zvala na piće ili večeru. Međutim, manijak je postao sumnjiv kad je jednoj od koleginica zatražio kontakt novinarke Prve televizije. Onda su shvatile da nešto nije kako treba, a kad su novinarke među sobom razmenile informacije, saznalo se da iza poruka definitivno nije stajala Olivera Jovićević. Tada su o svemu obavestile policiju. Neke od njih bile su preplašene, pa su tražile policijsku zaštitu. Srećom, manijak je brzo uhapšen - rekao je izvor.

RTS: Istraga u toku

Inače, "dopisivanje" V. D. s novinarkama trajalo je oko mesec dana. Kad je sve razotkriveno, sve osobe kojima je V. D. pisao su dale iskaz, a njihovi telefoni su pregledani kako bi se izvukle sve poruke.
Iz PR službe RTS rečeno nam je da je istraga u toku i da ne mogu da daju izjave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading