Ispovest žrtve afere sa stanovima u Beogradu: PRETIO KUPCIMA DA GA NE PRIJAVE

Autor:

Hronika

14.12.2017

22:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok policija i dalje traga za građevinskim investitorom Milanom Jeremićem (85), osumnjičenim za muljanje sa stanovima, Srpskom telegrafu javio se S. C. (76), jedan od prevarenih kupaca.

Foto: Ilustracija

 Spekuliše se da je Jeremić, koji je dvehiljaditih prevario više od 200 građana, završio kao beskućnik u Makedoniji.

- Ja sam 2007. kupio stan od Jeremića i otad ga nema, kao da je u zemlju propao! Od stana koji sam platio 22.000 evra digao sam ruke, šta da radim? Jedino rešenje je da nađem pare i sam ga završim, ali odakle - kaže kupac koji 10 godina čeka da se useli u garsonjeru u Ulici Slanački put u Beogradu.

Kako je Srpski telegraf pisao, za Jeremićem je 2013. raspisana međunarodna poternica zbog građevinskih malverzacija. On je navodno viđen u Makedoniji, gde se nakon afere sakrio i ukradenim milionima plaćao tamošnjim kriminalcima da ga štite, sve dok nije ostao bez para i bio prinuđen da prosi.

- Mnogi su pokušali da dođu do njega, išli na razne adrese, međutim, ili su adrese bile lažne ili se već odselio. Moguće je i da je beskućnik tamo. I da ga vrate i osude na robiju, šta imam od toga? Verovatno će mu biti i bolje ovde, imao bi hranu i krevet - dodaje ovaj čovek.

Jeremić se tereti i da je iste stanove prodavao nekoliko puta.

- Moj je prodat još jednom bračnom paru, međutim, kad se saznalo za ovo, ljudi su odustali od garsonjere. Neke prevarene žene pričale su da im je Jeremić slao ljude da im prete i zaplaše ih da ga ne bi prijavile policiji - dodaje ovaj čovek.
Jeremićeva porodica se nedavno obratila za pomoć srpskoj ambasadi u Makedoniji, gde je ovaj građevinski investitor poslednji put viđen.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading