DETALJI DEMOLIRANJA JEVREJSKOG GROBLJA: Problematičan maloletnik pre ovoga spalio i beskućnika!

Autor: Informer, Republika

Hronika

13.12.2017

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar K. (15), koji je prošle godine iz čiste obesti sa drugom spalio beskućnika Dragutina Todorčevića (64) u Novom Sadu, u subotu je razvalio 47 nadgrobnih spomenika na Jevrejskom groblju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Istraga tek treba da utvrdi šta je bio pravi motiv za demoliranje groblja

Prekjuče su zbog rušenja Jevrejskog groblja uhapšeni A. M. (16) i D. P. (13), ali Aleksandar je u bekstvu!

Sva trojica su, inače, štićenici Doma za nezbrinutu decu "Spomenak" u Pančevu.

Policija ispituje motiv divljanja na groblju, pogotovo jer u jevrejskoj zajednici u Srbiji sumnjaju da bi to moglo biti povezano sa nemirima u Jerusalimu, gde su muslimani podigli ustanak zbog najave Donalda Trampa, predsednika SAD, da će priznati taj grad kao prestonicu Izraela.

- Istraga tek treba da utvrdi šta je bio pravi motiv za demoliranje groblja i da li je neko tim dečacima možda platio da to učine. Sumnjivo je i to što su vandali ušli na jevrejsko groblje iz katoličkog, gde nisu pipnuli nijedan spomenik. Na meti su im bile samo jevrejske grobnice - navode u policiji.

Inače, Aleksandar je poslat u pančevački dom "Spomenak" nakon što je 13. decembra 2016. u Novom Sadu sa još jednim maloletnikom spalio dvojicu beskućnika, Zorana Todorovića (67) i Dragutina Todorčevića, koji su pijani spavali pored jednog marketa. Dragutin je ubrzo podlegao povredama jer mu je izgorelo 90 odsto površine kože.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading