ŠARIĆ ĆE DA ZARADI 310.000 EVRA DOK ČEKA PRESUDU!

Autor: Republika

Hronika

04.12.2017

22:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crna Gora će morati da isplati najmanje 310.000 eura koje je zaradila od izdavanja privremeno oduzete imovine Pljevljaka Duška Šarića i Rožajca Safeta Kalića, piše crnogorski list "Dan".

RepublikaFoto: pixabay.com
Tačan iznos za 2015. i 2016. utvrdiće veštaci finansijske struke

To je samo jedan od osnova prema kojem će njih dvojica dobiti novac za odštetu nakon što su im izrečene oslobađajuće presude.

Država Crna Gora je tokom 2013. i 2014 godine prihodovala 160.000 eura, a u naredne dve godine zaradiće još najmanje 150.000. Tačan iznos za 2015. i 2016. utvrdiće veštaci finansijske struke.

Veće Apelacionog suda oslobodilo je nedavno Duška Šarića i Jovicu Lončara, koji su bili optuženi da su u regularne finansijske tokove u Crnoj Gori ubacili oko 20 miliona eura nelegalno zarađenog novca.

Rožajac Safet Kalić podneo je u junu tri tužbe protiv države zbog štete koja je nastala na njegovoj imovini tokom trajanja sudskog postupka u kojem su on i članovi njegove familije oslobođeni optužbe za pranje novca.

Dok su trajali sudski postupci, naredbom crnogorskih sudova porodicama Šarić i Kalić privremeno je oduzeta vredna imovina zbog sumnji da je stečena nezakonito. Održavanje privremeno oduzete imovine palo je na teret Uprave za imovinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading