Ovo je Srbin koji je uhapšen u Atini sa 135 KILOGRAMA KOKAINA

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

04.12.2017

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Martin Matijašević (33), državljanin Srbije, uhapšen je u Atini sa 135 kilograma kokaina. On je "pao" kao član organizovane bande koja je dilovala kokain poznatim ličnostima iz Atine.

RepublikaFoto: Public/pthema
Martin Matijašević

Matijašević osim srpskog ima i hrvatski pasoš, a prema pisanju grčkih medija, policija ga je pratila mesecima, da bi u nedelju rano ujutru upala u njegov iznajmljeni luksuzni stan i uhapsila ga bukvalno na spavanju.

Pretresom je pronađeno 135 kilograma kokaina, čija je vrednost na ilegalnom tržištu oko pet miliona evra.

Operativci grčke policije su pored droge pronašli i zaplenili 12.000 evra, za koje se sumnja da ih je Matijašević stekao prodajom narkotika. Ovo je jedna od najvećih zaplena kokaina u Grčkoj u poslednjih nekoliko godina, a mediji spekulišu da hapšenja tek predstoje.

Policija veruje da je osumnjičeni muškarac član međunarodnog narko-kartela koji je aktivan u više evropskih zemalja, dodaje ANA.

RepublikaFoto: youtube.com/pthema videos

Grčka agencija napominje da je istraga u toku kako bi se locirali i uhapsili ostali članovi narko-kartela.

Grčki mediji su i juče izvestili o raciji policije, pri čemu je list "Proto tema" naveo da je u stanu Srbina starog oko 30 godina u Varkizi, pored velike količine kokakina, pronadjeno i 12.000 evra, kao i da pronadjeni kokain policija čuva u skladištu na posebnom mestu.

"Katimerini" je juče pisao da se hapšenje i pronalazak droge i novca u luksuznom stanu u Varkizi dogodilo prethodne noći, nakon policijske istrage koja je trajala nekoliko dana.

Grčki mediji su naveli i da se sumnja da je uhapšeni deo lanca krijumčara koji su narkoticima snabdevali bogate ličnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading