PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV NADRILEKARA OLGICE MARKANOVIĆ: Doktorki Užas preti tri godine zatvora!

Autor:

Hronika

29.07.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je juče optužni predlog protiv nadrilekara Olgice Markanović, koja je uhapšena 3. juna, i zatražilo da bude osuđena na tri godine zatvora. Optužena je i njena saradnica J. T., za koju je tužilaštvo tražilo godinu dana zatvora.

Olgica Markanović

Ispitano je 12 oštećenih i jedan svedok i zatraženo veštačenje povreda nastalih usled "estetskih intervencija".

Doktorka Užas, kako je nazvana, unakazila je više desetina žena i muškaraca u Srbiji i Republici Srpskoj. Ona je vlasnica salona koja se predstavljala kao kozmetolog-edukator, ponekad kao lekar, a nekad i kao doktorka estetike.

Među unakaženima je i Željana Milanović, koja je tek kasnije utvrdila da ima još žrtava nadrilekara koje su na Instagramu napravile stranicu na kojoj su objavljivale fotografije unakaženih lica.

Željana je u medicinsko-estetskom centru "Tajas" na Senjaku, u Beogradu, radila intervenciju podizanja kapaka. Kako devojka kaže, odlučila se za ovaj salon i za Olgicu jer je videla na Instagramu dobre reklame koje su joj ulivale poverenje.

- Videla sam njene radove na Instagramu, mnoge poznate pevačice su je reklamirale. A onda sam kasnije saznala da je sve fotografije fotošopirala, a poznatim pevačicama davala novac da je reklamiraju. Meni je na slikama pre operacije iskrivila kosu na fotografijama, drugim devojkama bi krivila nos i sve to u cilju da bi njene intervencije izgledale bolje - priča Željana.

Ova žena je prošla s trajnim ožiljcima na kapcima, ali napominje da su devojke kojima je Olgica radila nos prošle mnogo gore.

- Videla sam uživo devojke kojima je unakazila nos. One su prošle s ubedljivo najgorim trajnim posledicama. One imaju keloidne ožiljke. Ti ožiljci menjaju boju, izgledaju užasno - rekla je Željana.

Markanovićeva je nakon hapšenja na saslušanju u tužilaštvu negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu. U svojoj odbrani pred tužiocem ona je tvrdila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.

Ona je rekla da pretpostavlja da su zdravstveni problemi kod oštećenih pacijenata mogli nastati usled nepridržavanja striktnog uputstva za adekvatan oporavak, kao što su korišćenje solarijuma ili izlaganje suncu pre oporavka kože.

Smežurani kapci "sasvim normalni"!

Kada je Željana primetila da nešto nije u redu s njenim kapcima, otišla je na kontrolu kod Olgice, ali ona ju je ubeđivala da je sve to normalna reakcija.

- Rekla mi je da treba da mi budu smežurani kapci. Pošto mi je konstantno bilo sve gore, otišla sam ponovo na pregled, ali ona me je onda okrivila da ja pogrešno mažem kremu, da sam skidala krastice s kapaka, da ne vodim higijenu. Naravno da ništa od toga nije bilo tačno, ja sam radila upravo sve što mi je ona govorila, a ovo su bili samo njeni izgovori za neuspeh - priča Željana.

Željana je onda odlučila da ode kod drugih stručnjaka na oporavak kapaka, ali pošto su sve to skupe intervencije, pitala je Olgicu za povraćaj novca, što je ona, naravno, odbila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading