PROTEST NA KARABURMI I DALJE TRAJE: Građani se NE sklanjaju s ulice, zahtevaju HAPŠENJE vozača koji je POKOSIO dete!

Autor:

Hronika

23.07.2021

06:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ulici Marijane Gregoran na Karaburmi i dalje stoje okupljeni građani kako bi izrazili tugu zbog devetogodišnjeg dečaka koji je poginuo u udesu u toj ulici, kao i nezadovoljstvo što je vozač koji ga je automobilom udario na slobodi.

RepublikaFoto: Instagram/moj_beo_grad
Protest

Protest je počeo sinoć, a vest da je preminuo dečak sa Karaburme, koga je u nedelju automobilom udario vozač, pa pobegao s mesta nesreće, na ulicu Marijane Gregoran na Karaburmi je izvela nekoliko stotina žitelja tog beogradskog naselja.

Poručili su da se neće skloniti sa ulice, dok ne bude uhapšen vozač kojem je sud dozvolio da se brani sa slobode.

Pored toga, traže i da kaznena politika za krivična dela u saobraćajnim nesrećama bude oštrija.

Tokom čitave noći građani su se smenjivali na protestu, a istrajni su u nameri da se neće pomerati sa ulice sve dok vozač ne bude uhapšen.

Ulica Marijane Gregoran je blokirana za saobraćaj.

Dečak je u nedelju s ocem i mlađim bratom prelazio ulicu na pešačkom prelazu, kada je na njih naleteo automobil, a vozač je pobegao s lica mesta.

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović rekao je za RTS da bi slučaj saobraćajne nesreće na Karaburmi trebalo da preuzme Više tužilaštvo, jer se radi o najtežem krivičnom delu protiv bezbednosti saobraćaja i radi se o umišljajnom krivičnom delu.

- Očekujem da će Više tužilaštvo preuzeti ovaj predmet i očekujem odluku drugostepenog suda što se tiče pritvora - rekao je Okanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mitrofan Fustić Morija iz Kara

23.07.2021 11:56

Срби, спречимо најављену промену српског Устава, по којој ће судије и тужиоци међу собом и сами са собом да се паре, образују, именују, бирају, распоређују, кажњавају, унапређују, смењују, контролишу, оцењују