TUGA! Preminuo dečak (9) koji je pokošen na pešačkom na Karaburmi

Autor:

Hronika

22.07.2021

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od dvojice braće koju je bahati vozač pokosio na Karaburmi, nažalost, izgubio je bitku za život.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Nesreća se desila za vikend na Karaburmi. Dečaci S.B. (9) i L.B. (5) su "pešački" prelazili sa ocem Mihailom (43).Vozač auta, koji ih je pokosio, Lazar Galić (38) pobegao je sa lica mesta.

Lazar Galić  braniće se sa slobode.

Prema rečima očevidaca tragičnog događaja, Mihailo Balić, inače lekar Hitne pomoći, sa sinovima se vraćao od svog oca i u trenutku kada su prelazili ulicu na obeleženom pešačkom prelazu pojavio se citroen koji ih je zbrisao u brzini od oko 100 km na sat obilazeći autobus zaustavljen na stajalištu.

Stanje mlađeg dečaka, koji ima prelom butne kosti i koji je na lečenju u klinici u Tiršovoj, popravlja se.

Nesavesni vozač s debelim krivičnim dosijeom Lazar Galić, prema saznanju Srpskog telegrafa, po zanimanju je vodoinstalater koji je radio najviše po Karaburmi, a što je šokantno, i ranije je gazio pešake i više puta je osuđivan za različita krivična dela. Galić se na saslušanju u Prvom javnom tužilaštvu juče branio ćutanjem, a nakon toga se raspravljalo da li da mu bude određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva. Njemu se na teret stavljaju dva krivična dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenim u saobraćajnoj nezgodi.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ

Tužilaštvo je sudu kod predloga za pritvor navelo da je okrivljeni Galić pobegao s lica mesta i da su ga policajci identifikovali na osnovu snimaka s nadzornih kamera okolnih objekata i po opisu očevidaca, što ukazuje da postoji mogućnost da pobegne.

- Okrivljeni nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije. Njegovo zavedeno prebivalište je pasivizirano. Okolnosti ukazuju da u kratkom vremenskom periodu može da ponovi krivično delo budući da je više puta osuđivan, i to dva puta zbog izvršenja istovrsnog krivičnog dela - navedeno je.

U tužilaštvu kažu da će se žaliti na odluku suda da se Galić brani sa slobode.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading