ČUVAR U CZ OTKRIO DA JE URBANA LEGENDA ZAPRAVO ISTINITA: Ovako je izgledala ferka Giške i Ćente, POZNATO KO JE IZVUKAO DEBLJI KRAJ!

Autor: Republika

Hronika

20.07.2021

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji čuvar u beogradskom Centralnom zatvoru Jordan Antonić otkrio je kako je izgledala čuvena ferka između Đorđa Božovića Giške i Rada Ćaldovića Ćente u Centralnom zatvoru. Iako se godina smatralo da je reč o urbanoj legendi sa vrelom beogradskog asfalta tokom devedesetih godina prošlog veka, Antonić je otkrio kako se sve odigralo i ko je izvukao deblji kraj.

RepublikaFoto: Youtube/Sjećanje na Srpsku Krajinu
Ćenta i Giška

- To je organizovao naš kolega Manča, koji je bio Giškin drug i kum. Tu je bio i Šumski i još nas trojica koji smo gledali. To je bila borba za prevlast, a imali su i neke nerašćišćene račune, pa su želeli da odmere snage u fer tuči, da se zna ko je najjači - ispričao je svojevremeno Antonić.

Prema njegovim rečima, Giška i Ćenta su obećali da će da daju dva pištolja, kolta, za tu dvojicu kolega, kao zahvalnost što su omogućili tuču.

- Giška je rekao da će pokloniti jedan pištolj tom svom kumu, a Ćenta ovom drugom ćuvaru. To što neki pričaju da se Ćenta plašio, nije tačno .On da se uplašio i povukao, ne bi više bio kriminalac. U zatvoru ako popustiš, da vide drugi kriminalci, posle će svi da te najašu. Giška je bio jači bar 50 odsto. Jer on je visok, a Ćenta je mali, niži od Giške za glavu - objasnio je bivši čuvar u CZ a o potom opisao i kako je izgledala sama tuča.

RepublikaFoto: youtube.com
Jordan Antonić

- Ćenta njemu uleti u stomak, ali ne možeš ti Giški ništa, to je kao da udaraš u zid, on je radio po 500, hiljadu sklekova i trbušnjaka. Ćenta je uleteo onako mali i Giška je primio par udaraca u stomak, dok se snašao, i izvukao, uspeo da eskivira i dva-tri puta udario Ćentu u glavu. On je pao na kolena i opet se pridigao, pa ga je Giška opet udario nekoliko puta. To je trajalo možda ukupno 90 sekundi, a od toga poslednjih 40 sekundi Giška je baš dominirao, stvarno ga je dobro udario pet-šest puta i mi tu prekinemo dalju tuču - naveo je Antonić i u istom dahu nastavio:

- Morali smo da neko ne naiđe, jer to je bilo tajno, nije to dozvoljeno. Njih dvojica su se zakleli da neće nikome pričati da to ne bi stiglo do zatvorske uprave jer ćemo svi dobiti otkaz. Te tuče ne smeju da se organizuju. Oni stvarno posle o tome nisu govorili. Giška pruža ruku Ćenti, a ovaj neće da se rukuje. Kaže: “Ne! Meč traje tri runde po tri minuta, znači 9 minuta treba da se bijemo. Znaš gde smo igrali fudbal na Banjici, kad izađemo, tamo da se nađemo, a vi da dođete da nas gledate.” Kad su izašli, zove nas Giška da idemo na Banjicu. Mi tamo, dolazi Ćenta. Tu su se pomirili. Ćenta je pružio ruku Giški i priznao mu da je jači. “Fizički jesi jači, ali možda na pištolju nisi”, kaže Ćenta, okrenu se i ode - zaključio je Antonić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading