POVREĐENO 9 OSOBA, MEĐU NJIMA I DECA! Jeziva nesreća na autoputu kod Niša

Autor:

Hronika

18.07.2021

05:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devet osoba, od kojih četvoro dece povređeni su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko pet sati na autoputu Beograd - Niš u visini sela Trupale.

RepublikaFoto: Tanjug/S. ILIĆ

U udesu je učestvovao kombi, kojim je upravljao turski državljanin i vozilo "BMW" švajcarskih registarskih tablica a oba vozila kretala su se od Beograda ka Nišu, piše Telegraf.rs.

U vozilima je bilo ukupno deset osoba, pa je na teren izašlo šest ekipa niške Hitne pomoći i dva transportna vozača koji su povređene prebacili do niškog Univerzitetskog kliničkog centra. Pomoć u spašavanju unesrećenih, Hitnoj pomoći pružili su i vatrogasci.

Kako je saopštila dr Maja Stojanović, svi imaju politraumatske povrede.

- Obaveštenje o saobraćajnoj nesreći dobili smo u 5.05 sati od radnika benzinske pumpe na autoputu. Odmah smo na teren uputili šest ekipa, celokupna intervencija bila je gotova za sat i deset minuta. Nakon zbrinjavanja na licu mesta, svi povređeni su prebačeni do niškog Univerzitetskog kliničkog centra. Dominantne su povrede glave i grudnog koša, što je karakteristično za saobraćajne nesreće - kazala je Stojanović.

Ona je apelovala na Nišlije da s obzirom na veliko opterećenje Hitne pomoći, naročito tokom letnjih meseci kada je saobraćaj na autoputu Beograd - Niš vrlo frekventan, imaju razumevanja za povećan obim posla koji ova služba ima.

- Molimo sugrađane da nam se obraćaju samo za slučaj urgentnih stanja. Za ostale zdravstvene probleme na raspolaganju su im Dom zdravlja i ostale ustanove primarnog zdravstva koje su odlično organizovane da im blagovremeno pruže potrebne usluge. Ovo je veoma važno, naročito sada kada su zbog povećanog broja vozila na autoputu, moguće situacije koje zahtevaju naše maksimalno angažovanje - rekla je Stojanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading