ZAPLENJENA SLIKA ČUVENOG PAJE JOVANOVIĆA NA "NIKOLI TESLI" VREDNA VIŠE OD 137.000 EVRA!

Autor: Republika

Hronika

16.07.2021

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slika Stražar", umetničko delo čuvenog srpskog slikara Paje Jovanovića, zaplenjena je juče na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu pošto je jedan putnik pokušao bez prijavljivanja da unese u Srbiju

RepublikaFoto: Printskrin

Slika je pronađena u prtljagu jednog od putnika, koji je avionom stigao iz Beča. 

Jedan od putnika iz aviona, 39-godišnji Beograđanin se po preuzimanju prtljaga sa karusela uputio ka izlazu sa aerodroma preko zelenog kontrolnog prolaza, nemenjenog putnicima koji nemaju ništa za carinjenje.

Ispostavilo se da se među gardreobom i ličnim stvarima ovog čoveka nalazi i uramljena slika "Stražar", dimenzija 70x56 cm, čuvenog Paje Jovanovića.

Carinici su posle detaljnog pretresa prtljaga ovog putnika, uz sliku pronašli i originalni račun, koji sa svim taksama iznosi 137.500 evra, kao i overen obrazac za povraćaj PDV-a. Osim što se našao u prekršaju zbog neprijave robe čija je vrenost veća od 100 evra, ispostavilo se da putnik kod sebe ima i 15.500 evra, koje takođe nije prijavio.

Umetnička slika, kao i 5.500 evra, koliko je preostalo nakon što je putniku vraćeno dozvoljenih 10.000 evra, biće privremeno zadržani do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading