UPAO JE U SOBU I NASRNUO NA NJU: Advokat žrtve koju je napastvovao Jovan Teodosić OTKRIO ŠTA SE DEŠAVALO kobne večeri!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovan Teodosić (36), rođeni brat proslavljenog košarkaša Miloša Teodosića, prijavljen je juče za pokušaj silovanja. Njegova bivša radnica I. R. (43) tvrdi da ju je on napao 4. decembra 2019. u njegovom hotelu "Crni vrh", ali da nije uspeo da završi krivično delo jer je bio u alkoholisanom stanju, pa je zaspao na krevetu u njenoj sobi.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Jovan Teodosić

MOLILA GA DA PRESTANE

I. R. juče je dala iskaz u Višem javnom tužilaštvu u Valjevu, a nakon toga je saslušan i Teodosić. Advokat žrtve Dragoslav Ljubičanović otkriva za naš list šta se sve dešavalo te večeri.

- To se desilo pred otvaranje hotela. Ona je tu bila na probnom radu, a svi zaposleni bili su u obavezi da žive u hotelu mesec dana kao gosti da bi se upoznali s potrebama klijenata. Jovan Teodosić je to zloupotrebio, napravio je rezervni elektronski ključ i 4. decembra je upao kod moje klijentkinje u sobu u vidno alkoholisanom stanju. Počeo je da je napada, a ona ga je molila da to ne radi i bojala se da će je još više povrediti jer je mesec dana pre toga imala ozbiljnu operaciju kičme. Međutim, on je ubrzo zaspao na njenom krevetu jer je bio pod dejstvom alkohola - opisuje Ljubičanović za Srpski telegraf.

Prema njegovim rečima, I. R. ostavila je Teodosića da spava i pozvala je svog prijatelja u hotel.

- Ona je njemu sve ispričala i onda su otišli kod Jovana. On se sećao svega, pa se izvinjavao i obećavao joj da se to više nikada neće ponoviti i da joj ne preti nikakva opasnost od njega, kao i da slobodno može da radi u njegovom hotelu, pa ga je ona poslušala i nije htela da ga prijavi. Međutim, ona je sada došla kod mene da me angažuje oko radnopravnog položaja, pa smo u razgovoru oko tih poslovnih problema došli do toga da se desio i taj napad. Tada sam joj rekao da joj je to mnogo veći problem od radnog odnosa i ubedio je da savlada strah i prijavi napadača - naglašava advokat radnice.

Dobila status osetljivog svedoka

Advokat I. R. kaže da je ona dobila status posebno osetljivog svedoka, što znači da neće biti suočavana sa Teodosićem.

- Dobila je status posebno osetljivog svedoka zbog posledica psihičkih trauma. U saslušavanju takvih svedoka mora posebno da se vodi računa. U njenom ispitivanju ne može direktno da učestvuje osumnjičeni. Mogu njegovi branioci, ali ne mogu direktno, već preko tužilaštva, a kasnije preko suda. Ukoliko sud ustanovi da postoji visok stepen traumatizacije kod žrtve, sud može da odredi da se saslušava putem nekog video-linka - objašnjava Dragoslav Ljubičanović za naš list.

POZIV OSTALIM ŽRTVAMA

Ljubičanović kaže da je njegova klijentkinja u Teodosićevom hotelu radila do juna ove godine, ali je dobila otkaz.

- Otpuštena je jer je koristila bolovanje, pošto boluje od fibrozne mijalgije, zbog koje ima brojne bolove, a i posledice od operacije kičme - ističe naš sagovornik i dodaje da očekuje da se, ukoliko postoje, sada jave i sve ostale žene koje je napao Jovan Teodosić.

Naši novinari pokušali su da stupe u kontakt s osumnjičenim, ali se on do zaključenja ovog broja nije javljao.

Teodosić je vlasnik i direktor privrednog društva Sport Agent D. O. O. Beograd, u sklopu kojeg posluje hotel "Crni vrh" na Divčibarama, a u kom je I. R. bila zaposlena u računovodstvu. Hotel je otvoren samo dve nedelje posle incidenta 22. decembra 2019.

Batalio košarku

Brat kapitena Srbije godinama se bavio košarkom, ali je, za razliku od njega, ipak odlučio da napusti ovaj sport. Jovan je igrao za nekoliko domaćih klubova, kao i za grčkog drugoligaša Egalea, ali je na kraju ipak rešio da stavi tačku na profesionalnu karijeru. On je pre godinu dana izabran za predsednika Upravnog odbora valjevskog košarkaškog kluba Metalac, a redovno provodi vreme na utakmicama i često s tribina prati brata Miloša.

Zanimljivo je i da je posle odlaska Slaviše Kokeze najvažnija funkcija u srpskom fudbalu poverena Marku Pantelić, koji je zbog "pokušaja puča" odlučio da smeni pet članova Izvršnog odbora FSS i na jednu od funkcija imenuje baš Jovana Teodosića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Pantela

15.07.2021 06:53

Jel ovaj beše u FSS-u? Divota!