DRAMATIČNO UPOZORENJE POSLE PRODUŽENJA PRITVORA! Advokat Jakovljević: Mika Aleksić može da UMRE U ZATVORU!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miroslavu Miki Aleksiću srce radi 20 odsto, može da dobije moždani udar svaki čas, izjavio je juče Zoran Jakovljević, advokat vlasnika škole glume kojem je u petak produžen pritvor zbog sumnje da je silovao sedam učenica.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Miroslav Mika Aleksić

Jakovljević kaže da je Aleksić imao pregled na VMA i da su prognoze kardiologa veoma loše.

LOŠE PROGNOZE

- Nije mi davao odobrenje da eksploatišem njegovo zdravstveno stanje jer je ponosit i dostojanstven u ovoj situaciji i pored toga što je doživeo nešto najgore što može da se desi jednom čoveku njegovog renomea jer je smatrao da je to jadan način njegove odbrane. Nažalost, došao sam u situaciju da to moram da pomenem. Postoji veoma velika opasnost od moždanog udara, a prosto, narodski rečeno, njegovo srce radi nekih 20 odsto. Urađen je jedan vanredni lekarski pregled na VMA, a ja sam sudu uputio podnesak u kom tražim da tu medicinsku dokumentaciju poveri stručnim licima da bi utvrdili njegovo zdravstveno stanje jer postoji veoma velika opasnost od nastupanja smrtnog ishoda - rekao je juče Mikin branilac.

Prema njegovim rečima, prognoze doktora o zdravlju profesora glume su veoma loše.

- U poslednjem razgovoru koji je imao s kardiologom na VMA dobio je informaciju da on ne broji godine, već mesece. Takođe, svi oni koji su pogledali njegovu medicinsku dokumentaciju govore o tome da on u svakom momentu preduzimanja bilo koje procesne radnje mora da ima doktora pored sebe jer može da se desi da usled uzbuđenja dođe do gubitka svesti - ističe Jakovljević.

RepublikaFoto: printskrin/24 sedam
Zoran Jakovljević

"SVE MU SMEŠTAJU"

On je istakao i da njegovom klijentu ceo slučaj zlostavljanja učenica u školi glume neko smešta.

- Ono u šta sam bio siguran, pre nego što sam prihvatio da budem advokat u ovom predmetu, imao sam utisak, iako nisam imao previše informacija o dokazima i činjenicama koje se prezentuju u ovom krivičnom postupku, da je neko vrlo vešto osmislio unapred i napravio jedan projekat vezano za ovaj krivični postupak. Ispostavilo se, nažalost, da sam bio u pravu, da je neko vrlo vešto zloupotrebio najvažnije državne organe, pre svega, tužilaštvo, a zatim policiju - optužuje Jakovljević.

Viši sud u Beogradu u četvrtak je objavio da je Aleksiću produžen pritvor do 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i jer je za delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora veća od deset godina.

Neizvodljivo saslušanje svih svedoka

Branilac optuženog profesora glume kaže da je neizvodljivo da se saslušanju svi svedoci u ovom postupku.

- Mediji su me ismevali kada sam pominjao nekih 436 potencijalnih svedoka, pa su me pitali gde su ti svedoci. Moram reći da je to strašno maliciozno. Svi ljudi advokatskog zanata znaju koliko bi vremena oduzelo saslušavanje 50 svedoka, a kamoli 436, a verujte da je taj broj sada veći. Tužilaštvo u nedostatku dokaza upravo ide na tu brojnost i kvantitet jer nema neposrednih očevidaca izvršenja krivičnog dela, već samo svedoci koji govore o nekim psihičkim stanjima - naglašava Zoran Jakovljević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ljubica

11.07.2021 12:46

Kakvo uznemiravanje javnosti? Ko se uznemirava?Sve to zbog rekla-kazala i to posle decenije i više medijski željnih pažnje pojedih osoba.