NOVI DETALJI UŽASA U SMEDEREVU: "Pasat" pokušao da izbegne autobus, vozač "Laste" čeka policijsko zadržavanje

Autor:

Hronika

09.07.2021

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U stravičnoj saobraćajnoj nezgodi koja se desila rano jutros kod Smedereva nastradalo je troje radnika železare HBIS V.A. (62), M.Z. (55) i S.S. (57), saznaju "Novosti".

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Pasat u kom su bili radnici železare

Oni su poginuli na putu od kuće do posla, a povrede su bile takve da su ekipe hitne pomoći na licu mesta mogle samo da konstatuju smrt.

Do nesreće je došlo oko 7 časova i 10 minuta kada je autobus SP "Lasta", iz još uvek nepoznatih razloga, prešao u suprotnu saobraćajnu traku u Ulici Crvene armije, i izazvao direktan sudar sa automobilom marke "pasat" smederevskih registarskih znaka, u kome su se nalazili radnici železare.

Autobus je praktično izgurao "pasat" na trotoar, a postoji verovatnoća da je vozač "pasata" pokušao da izbegne sudar silazeći s puta na trotoar.

U sudaru je lakše povređeno šest osoba iz autobusa, od toga četiri radnika železare, koji su se vraćali iz treće smene, kao i dva radnika "Laste". Oni su zbrinuti u Urgentnom centru Opšte bolnice u Smederevu, a troje je već otpušteno na kućno lečenje, saznajemo od direktora OB "Sveti Luka", dr Nenada Đorđevića.

Uviđaj je obavio zamenik Osnovnog javnog tužioca u Smederevu, Aleksandar Milošević.

RepublikaFoto: twitter.com/printscreen
Sudar autobusa i automobila

Naložena je obdukcija tela nastradalih.

Vozaču autobusa, koji je takođe lakše povređen, biće određeno policijsko zadržavanje zbog sumnje da je kriv za ovu nesreću, saznaju nezvanično "Novosti".

Za sada nije poznato zbog čega je autobus prešao u suprotnu kolovoznu traku – da li je uzrok kvar ili ljudska greška.

Prema nekim sazannjima, koja još niko od zvaničnih organa ne potvrđuje, otkazale su neke od komandi na autobusu, usled čega je vozač izgubio kontrolu.

Kako saznajemo u Osnovnom tužilaštvu, uslediće mašinsko veštačenje ispravnosti "Lastinog" autobusa, i tek tada će sa sigunrošću moći da se kaže šta je uzrok nesreće.

Na lice mesta, nakon udesa, došli su i i predstavnici Železare HBIS. Kako saznajemo, nastradali su bili radnici pravne službe u železari HBIS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading