OSUĐEN VOZAČ AUDIJA SMRTI: Usmrtio dečaka i oca troje dece, evo koliko će provesti na robiji!

Autor:

Hronika

07.07.2021

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemanja Stamenković (20) iz Beograda osuđen je danas na sedam godina zatvora u Osnovnom sudu u Nišu, zato što je 4. januara ove godine, vozeći "audi" velikom brzinom, izazvao tešku saobraćajnu nesreću na Bulevaru Medijana u Nišu u kojoj su poginuli Andrej Prenkljušaj (12) i Dejan Ilić (48).

RepublikaFoto: Printscreen/instagram.com
Nemanja Stamenković

Suđenje tokom kojeg su ispitani svedoci, policajcijski službenici, psihijatri i sudski veštaci, kao i optuženi Stamenković  počelo je 26. marta. 

Optuženi je negirao krivicu pravdajući se pred sudom da mu je na kružnom toku u blizini nesreće izleteo blindirani auto, te da se zbog njega uplašio i izgubio kontrolu, što su psiholozi i psihijatri u potpunosti negirali, tvrdeći da je bio u potpuno uračunljivom stanju, te da je preduzimao uobičajene radnje specifične za ovakvu situaciju i da je pokušao da preuzme kontrolu nad vozilom kada je video da će udariti u prvog pešaka.


Tokom postupka je utvrđeno da Nemanja nije imao alkohol i opijate u krvi tokom nesreće, ali nikada nije dokazano kojom se zapravo brzinom kretao u trenutku nesreće, već je samo ustanovljena najmanja brzina od 131 km/h.

Tužilaštvo je zatražilo da se Nemanja osudi na maksimalnu kaznu propisanu za ovo krivično delo od  8 godina, dok je advokat Bratislav Stojanović kao zastupnik Andrejeve majke Aleksandru Kostadinović tvrdio da se "audi" kretao brzinom od 152 kilometra na čas i zatražio je  toga novo saobraćajno veštačenje koje bi bilo povereno departmanu za saobraćaj Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, budući da veštak Dejan Bogićević, kako je obrazložio sudu, nije uradio kompjutersku animaciju saobraćajne nezgode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
webchat

08.07.2021 05:46

Koliko godina je dobio bahati sin Željka ?

Neso

08.07.2021 08:44

Ocigledno je da su svi bahati,teski kriminalci,i oni koji su koliko toliko povezani sa organizovanim kriminalom u milosti srpskog pravosudja,a da obicni ljudi koji nisu " imena " dobijaju maksimalne kazne samo da bi nase sudstvo zajedno sa tuzilastvom imali kako- tako objasnjenje.vec godinama kroz komentare govorim da je nase pravosudje toliko korumpirano i da samo seca kadrova u ovoj bransi moze doneti bolje dane nasem pravnom sistemu. Dzaba sto policija i njeni organi urade vrhunske slucajeve ali sta to vredi kada su mnogi advokati koji rade za jriminalce bili sudije,cak bili i predsednici sudova,kada su tuzioci i njihovi zamenici sada advokati najvecih ucinilaca krivicnih dela.dzaba sve to dok se sva ta bagra ne istera iz pravosudja,i da tamo rade samo posteni i objektivni ljudi

Lesa

08.07.2021 09:56

Da je neko bitniji dobio BiH 20 godina 3.5 godina po coveku . Jadno.