LAŽNOJ DOKTORKI PRODUŽEN PRITVOR! Olgica Markanović ostaje iza rešetaka!

Autor: Republika

Hronika

01.07.2021

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi osnovni sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor Olgici Markanović osumnjičenoj za nadrilekrstvo, odnosno medicinske zahvate za koje nema licencu.

RepublikaFoto: Instagram/olgicamarkanovic

- Pritvor joj je produžen zbog opasnosti od bekstva, postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogla da utiče na svedoke, kao i da bi u kratkom roku mogla da ponovi krivično delo - rekla je Tanjugu portparol suda Bojana Stanković.

Na ovo rešenje Olgica Markanović i njen branilac mogu da izjave žalbu krivičnom vanpretresnopm veću suda u roku od tri dana od prijema rešenja.

Ona je uhapšena 1. juna zbog sumnje da je estetskim i antiejdžing nadrilekrstvom izazvala zdravstvene probleme kod 11 osoba, a postoje indicije da je kod određenih osoba pored telesnih povreda i zdravlje teško narušeno.

Na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu Markanović je negirala da se bavila nadrilekarstvom, odnosno medicinskim zahvatima za koje nema licencu, tvrdeći da je pacijentima pružala usluge kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.

Tretmane pacijetima pružala je, kako je navela, uređajem "Plazma pen" koji ne predstavlja medicinsko, već kozmetičko sredstvo.

Markanović je takođe je tvrdila da poseduje sertifikat za upotrebu tog uređaja, a pretpostavlja da su zdravstveni problemi kod oštećenih pacijenata mogli nastati usled nepridržavanja striktnog uputstva za adekvatni oporavak, kao što su korišćenje solarijuma ili izlaganje suncu pre oporavka kože.

Krivičnom prijavom Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala Policiijske uprave za Beograd, ona se tereti da se od 1. aprila 2020. godine do 15. januara ove godine u neregistrovanom medicinsko-estetskom centru u Beogradu za novčanu naknadu bavila delatnošću bez odgovarajuće stručne spreme i bez odobrenja nadležnog organa.

Pružala je i izvodila medicinske, estetske usluge i zahvate nad pacijentima kao što su spaljivanje hrskavice nosa, spaljivanje mladeža i ožiljaka, spaljivanje kapaka i slično, a lekove je pacijentima prepisivala usmeno.

Sve to je kako se sumnja, za posledicu imalo teško narušavanje zdravlja pacijenata - oštećenih.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading