ISPOVEST ZLATARA OPTUŽENOG DA JE VOĐA "PINK PANTERA": Policija me uhapsila kod prijatelja na slavi!

Autor:

Hronika

24.06.2021

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisam vođa "Pink Pantera", šest meseci sam proveo u pritvoru nedužan, kaže u ispovesti za Srpski telegraf zlatar Nebojša Bojović (54) nakon izlaska iz Centralnog zatvora, u kojem je bio zbog sumnje da je organizator grupe "Pink Panter". Ova grupa je u decembru prošle godine u Diseldorfu opel vektrom uletela u prodavnicu "Brege" i ukrala 41 istoimeni sat i narukvicu, a nakon devet dana Bojović je uhapšen sa još trojicom osumnjičenih u Beogradu. On nam je objasnio da ga je prijatelj angažovao da proceni brilijante na sedam satova, ali je priveden tri minuta nakon što su oni dospeli u njegove ruke.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Nebojša Bojović

Zlatar Nebojša, koji je inače brat od strica Luke Bojovića, osuđenog u Španiji na 18 godina robije zbog organizovanog kriminala, kaže da se poslovima oko nakita bavi 30 godina i da nikada nije osuđivan.

- Završio sam jedan institut u Americi za gemologiju, koji je najcenjeniji u svetu, i imam nekoliko diploma. Time se bavim 30 godina i nemam nijedno krivično delo. Jedan prijatelj mi je u decembru dao šest ženskih i jedan muški sat brege da bih na njima procenio veličinu i kvalitet brilijanata i da na osnovu toga utvrdim autentičnost jer postoji veliki broj satova te firme koji nisu originali i proizvode se u Kini, Singapuru i Turskoj. Tog dana bio sam kod njega na slavi, u njegovom prodajnom objektu koji je registrovan. Dao mi je satove i čim sam izašao, nakon tri minuta, uhapšen sam ispred zgrade, a nisam znao zašto - opisuje Nebojša Bojović za Srpski telegraf.

Za jedan sat brege 200.000 evra

Kako objašnjava Bojović, luksuzni satovi brege proizvode se u Švajcarskoj, a jedan košta kao stan. Srpska grupa sumnjiči se da je ukrala 41 sat, koji ukupno vrede oko tri miliona evra.

- Njihove fabričke vrednosti su veće od 100.000 evra, a sa porezima cene su duple jer su brilijanti na njima luksuzna roba - ističe Bojović.

Za optužbu da je organizator "Pink Pantera", koji su izvršili pljačku luksuznih satova u Diseldorfu, kaže da je potpuno neistinita.

- Trebalo je samo da procenim vrednost satova, a uhapšen sam na putu do radionice, gde je trebalo da analiziram brilijante nekoliko sati, posle čega bih ih vratio i izdao mu sertifikat. Nisam imao saznanja kako ih je moj prijatelj veterinar, kojeg znam dugo godina, nabavio, tek sam u zatvoru saznao da su neregularni. To da sam vođa bande je iskonstruisano. Ne bih rizikovao reputaciju i karijeru bez ijedne mrlje zbog neke robe koja je iz neregularnog dela. Šest meseci sam bio u pritvoru, a sada se branim sa slobode iako sam nedužan, ali verujem da će pravda pobediti. Hteo sam da idem i na poligraf da dokažem da sam nevin. Dvojicu muškaraca koji su uhapšeni kao izvršioci pljačke uopšte ne poznajem, a sa prijateljem se nisam video od tada - ističe naš sagovornik.

RepublikaFoto: Printscreen
FILMSKA PLJAČKA: Lopovi kolima upali u zlataru

Za svog prijatelja koji mu je maltene smestio težak zločin ima samo reči hvale.

- On je ugledni privrednik i ima nekoliko objekata u gradu. Znam da i on nikada nije osuđivan. Ne znam kako je došlo do toga da nas uhapse. Istraga je i dalje u toku i ne znam dokle je stigla niti da li me tereti i Nemačka ili samo Srbija - zaključuje Bojović.

RepublikaFoto: Starsport, E-stock

Komšije Velja Nevolja i Marko Miljković

Nebojša Bojović otkriva za naš list da je pritvor od šest meseci proveo u Centralnom zatvoru, u sektoru koji zovu Specijala, a da su mu prve komšije bili čelni ljudi "kavačkog klana" Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i Marko Miljković, kao i "kralj kokaina" Darko Šarić.

- Znam da su oni bili u mom sektoru, ali ih nikada nisam video jer je tamo takva koncepcija. U šetnju uvek idemo sa cimerima iz svoje sobe ili je još jedna sa nama, ali se nikada nije potrefilo da sa mnom idu Velja ili Marko. U razgovoru sa drugim zatvorenicima nisam čuo ništa senzacionalno o njima niti da su pravili ikakve probleme u svojim ćelijama. Tamo se neki godinama nisu sreli, ali svi uslovi u pritvoru su mi bili korektni i nikada nisam imao probleme. Čak sam od zdrave hrane skinuo 30 kila. Čak su nama vernicima obezbeđivali posnu hranu svih sedam nedelja i na Vaskrs su nam doveli nadležnog sveštenika za nas šest pritvorenika, koji smo vernici, te nas je pričestio, a među njima je bio i Predrag Koluvija i zajedno smo čitali molitvu - opisuje zlatar.

Sa Lukom nemam kontakt

Poznati beogradski zlatar otkrio nam je i da su svi znali da mu je Luka Bojović brat od strica, ali da mu zbog toga niko nije pravio probleme.

- Nisu me terali da pričam o Luki niti me je iko tretirao drugačije jer mi je on brat. Ni čuvari ni zatvorenici. Nije bilo nikakvih neprijatnosti zbog toga. Brat je znao da sam u pritvoru, ali mi ni sada ne možemo da imamo kontakt jer on u španskom zatvoru može da se čuje samo sa najbližima, odnosno sa suprugom, majkom, sestrom i decom - napominje Nebojša Bojović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading